Margriet logo
Dit is je goede voornemen voor 2023. Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dit is je goede voornemen voor 2023 op basis van je sterrenbeeld

Met goede voornemens kun je in januari vers van start en alles anders aanpakken dan het afgelopen jaar. Misschien ben je van plan om wat vaker 10.000 stappen per dag te halen of wil je minderen (of stoppen) met alcohol drinken. In de sterren staat welk goede voornemen je het meest gaat brengen in 2023.

Wat wil je anders gaan doen in het nieuwe jaar?

Ram

Als er iets te winnen valt, ben je bloedfanatiek. Je doet er alles aan om ergens de beste in te zijn: of het nu gaat om een spelletje Monopoly of het aantal stappen dat je per dag zet. Het goede voornemen dat perfect bij je past is een record verbreken in 2023. Dat kan een persoonlijk record zijn, maar ook een wereldrecord. Met je eindeloze enthousiasme moet dat helemaal goed komen.

Stier

Moet er een potje appelmoes opengemaakt worden? Dan komen anderen altijd naar jou toe. Je bent ontzettend sportief en daardoor heb je veel spierkracht. Dat is niet genoeg voor jou: je goede voornemen is om in het nieuwe jaar nóg veel sterker te worden. Dat kun je doen door te starten met een nieuwe work-out routine. Misschien kun je zelfs beginnen met gewichtheffen? Met jouw doorzettingsvermogen wordt dit vast een eitje.

Tweelingen

Je bent nooit te oud om te leren: dat is je levensmotto. Zelfs als je al met pensioen bent, blijf je op zoek naar nieuwe ideeën om je leven te verbeteren. Voor het komende jaar is het een mooi streven om het kind in jezelf iets cadeau te doen. Heb je onvervulde jeugddromen? Dit is het ideale moment om ze alsnog in vervulling te laten gaan. Dat kan een cursus pottenbakken zijn, maar ook het schrijven van een boek.

Kreeft

Geld sparen is een opgave voor jou. Je hebt een gat in je hand en koopt liever een nieuw paar schoenen dan dat je alles opzij zet. Daarom is het voor jou een goed voornemen om je financiële situatie op orde te krijgen. De boodschappen worden steeds duurder en dat voel je in je portemonnee. In deze barre tijden is het geen gek idee om een appeltje voor de dorst te hebben. Vraag desnoods financieel advies bij anderen.

Leeuw

Het afgelopen jaar was onrustig voor je. Het was lastig om te ontspannen en er bleef continu iets aan je knagen. Het is goed om je hoofd leeg te maken door te sporten, maar in 2023 luidt het advies om wat spiritueler te gaan leven. Klinkt dat wat zweverig? Dat hoeft het niet te zijn. Je kunt bijvoorbeeld een cursus mindfulness volgen waarbij je leert om in het hier en nu te zijn, in plaats van in die negatieve gedachtestroom.

Maagd

Je hebt soms de neiging om wat streng te zijn voor jezelf. Dat is zonde, want je bent de enige persoon die daadwerkelijk iets kan veranderen om je leven fijner te maken. Heb je al eens gedacht aan meditatie? Dat zou een goed voornemen voor 2023 kunnen zijn. Je kunt een meditatieles volgen, maar je kunt ook filmpjes opzoeken op YouTube of een app downloaden die je laagdrempelig leert starten met mediteren.

Weegschaal

Van nature ben je een sociale vlinder, maar op de een of andere manier zijn er steeds meer vrienden verdwenen uit je leven. Dat kan komen door een verhuizing, ziekte of misschien klikte het niet meer zo goed met die ene vriendin. Daarom is het in 2023 een goed voornemen om bij een club te gaan. Zoek naar gelijkgestemden: anderen die bijvoorbeeld net zoveel van wandelen of koken houden als jij. Voor je het weet heb je er weer een paar leuke vrienden bij.

Schorpioen

Je huis kan wel wat meer groen gebruiken. Het is daarom een goed idee om in januari meerdere planten aan te schaffen. Planten geven niet alleen sfeer in huis, ze sturen ook schone lucht de ruimte in. En wist je dat planten ook kunnen helpen bij een verstopte neus, een goede nachtrust en het verminderen van stress? Dat kun je wel gebruiken in 2023 om het jaar gezond en ontspannen te starten.

Boogschutter

Een keukenprinses zul je jezelf misschien niet zo snel noemen. Maar wat niet is, kan nog komen: alles valt te leren. Voor het komende jaar is je voornemen om (nog) beter te leren koken. Dat kun je doen bij een kookclub, maar ook door tweedehands markten af te struinen naar goede kookboeken. Als je meer van video’s houdt, zijn er ook eindeloos veel filmpjes online te vinden waarin je nieuwe gerechten leert maken. Dit zal ook in goede aarde vallen bij het thuisfront!

Steenbok

Het afgelopen jaar heb je flink de handen uit de mouwen gestoken. Die ijverigheid brengt je veel, maar maakt je ook moe. Daarom is het voor 2023 een goed voornemen om het wat rustiger aan te doen en meer te slapen. Maak je slaapkamer een extra fijne plek door een nieuwe bedovertrek te kopen en sfeervolle accessoires toe te voegen. Als je dat combineert met een nieuw rustgevend ritueel, slaap je vast als een roos.

Waterman

Je krijgt energie van diepgaande gesprekken die je aan het denken zetten. Om je hersens het komende jaar te prikkelen is het een goed voornemen om zelf een boekenclub op te richten. Samen met anderen kies je elke maand (of kwartaal) een nieuw boek. Leden voor je boekenclub kun je bij elkaar sprokkelen door collega’s, kennissen, buren en misschien zelfs familie uit te nodigen.

Vissen

Velen doen het al, maar op de een of andere manier liep je eerder niet zo warm bij het woord ‘yoga’. Voor 2023 is het een goed voornemen om toch eens een poging te wagen. Met de jaren wordt je lijf wat stijver en merk je dat niet iedere beweging even soepel gaat als vroeger. Yoga kan daar perfect bij helpen: het versterkt je spieren en vergroot je flexibiliteit.

Bron | Cosmopolitan

Saskia WinkensGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden