Bij elk sterrenbeeld past één bepaalde griezelfilm het best. Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Dit is je favoriete griezelfilm volgens je sterrenbeeld

De herfst is het ideale seizoen om een spannende film te kijken. De regen tikt hard tegen de ramen en Halloween staat al bijna weer voor de deur. Ben je gek op mysteries ontrafelen tijdens een psychologische thriller of geniet je meer van een moordlustige horrorfilm? Volgens je sterrenbeeld is dít je favoriete griezelfilm.

Vroeger keek je misschien naar The silence of the lambs, maar er zijn inmiddels veel meer griezelfilms uitgebracht.

Ram

Je vindt het verschrikkelijk als je verkeerde keuzes maakt, Ram. Daarom zal The Descent een schot in de roos zijn. Wedden dat je in korte tijd op het puntje van je stoel zit? De film gaat over een groepje vrienden dat gaat grotduiken. Al snel gaat het helemaal fout. De groep komt vast te zitten en dan is er ook nog een eng beest dat de vrienden achtervolgt. Dit belooft een film vol drama en spanning te worden, en na afloop zul je even twijfelen wat vriendschap nou eigenlijk betekent.

Stier

Je hebt stalen zenuwen, Stier. Een film moet heel wat bevatten om jou de stuipen op het lijf te jagen. Toch is er iets waar je een beetje onrustig van wordt: het idee dat je een weekendje weggaat, maar dat dit volledig uit de hand loopt. Een ware nachtmerrie ontvouwt zich in The Cabin in the Woods. Grote kans dat je hart sneller begint te kloppen: deze film is perfect om jou te laten griezelen.

Tweelingen

Je bent nogal pienter en hebt snel dingen door, Tweelingen. Je zal daarom eerder voor een intelligente thriller kiezen dan een slachtfilm waarbij het bloed in de rondte spat. Om je hersens te prikkelen is The Sixth Sense de ideale griezelfilm voor jou. Het verhaal gaat over een teruggetrokken kinderpsycholoog die een cliënt probeert te helpen. Maar de ene plotwending volgt na de andere: niets is wat het lijkt.

Kreeft

Je bent een lief en verzorgend type, Kreeft. Het allerbelangrijkst zijn voor jou je partner en kinderen. Anderen voelen zich meteen thuis bij jou en iedereen mag helemaal zichzelf zijn. Maar er zijn ook minder prettige moeders en kinderen op deze wereld. Als je je een keer wilt begeven in een wereld die wat minder veilig aanvoelt dan de jouwe: waag je eens aan de film Carrie. Daar zie je hoe een eenzame tiener paranormale krachten ontwikkelt en heftige dingen meemaakt, zoals misbruik door andere tieners en haar bloedeigen moeder. Een shockerende film, gebaseerd op het boek van Stephen King.

Leeuw

Aandacht: daar ben je gek op. Je vindt het fijn als iedereen naar je kijkt en je bewondert, Leeuw. Als leider van het dierenrijk word je niet snel weggeblazen door iets spannends. Je bent ontzettend dapper. Daarom durf je waarschijnlijk best de film Scream te kijken. Het verhaal gaat over een groepje tieners dat wordt achtervolgd door een moordlustig figuur met een eng masker op. De film oogt misschien wat cliché, maar is vooral erg macaber. En als je van donkere humor houdt, zit je helemaal goed.

Maagd

Je bent een oplettende kijker, Maagd. En bovenal ontzettend intelligent. Als je met anderen een whodunit kijkt, weet je als eerste wie de moord gepleegd heeft. Je hebt de gave om anderen aan te voelen en te doorzien. Als je zin hebt om een avond vol schrikmomenten te beleven, is I Know What You Did Last Summer echt iets voor jou. Dikke kans dat je het mysterie vrij snel hebt onrafelt, dat dan weer wel. Maar het schokkende einde zal je misschien toch verbazen.

Weegschaal

Halloween valt precies na jouw verjaardag, Weegschaal. Deze griezelige feestdag zit dan ook een beetje in je bloed. De dag zelf is dan misschien wel het terrein van de Schorpioen, maar de weken daarvoor zijn helemaal van jou. Je bent niet zo mysterieus als de Schorpioen, maar hebt zeker een spookachtige kant. Je kan best heftig uit de hoek komen. Jouw ideale griezelfilm is Halloween (die uit 1978). Laurie lijkt het perfecte leven te leven, maar al snel komt er een bloeddorstige psychopaat achter haar aan. Ze probeert de rollen om te draaien en wraak te nemen. Dat past precies bij jouw rechtvaardigheidsgevoel.

Schorpioen

Je bent geen makkelijk sterrenbeeld, Schorpioen. Je bent mysterieus en opent je niet zo snel als andere sterrenbeelden. Soms kun je zelfs een tikkeltje afstandelijk zijn. Bang ben je niet snel, daarvoor zal toch heel wat uit de kast getrokken moeten worden. Een psychologische horrorfilm past perfect bij jou. Probeer daarom de film Get Out eens. Deze film heeft veel lagen en diepgang. Het verhaal gaat over een jonge man die zijn schoonfamilie ontmoet. Maar dat gaat iets anders dan hij verwacht had. Een intelligente film waarbij je continu geprikkeld blijft.

Boogschutter

Je bent een positief en avontuurlijk type, Boogschutter. Je bent gek op verrassingen en durft buiten de lijntjes te kleuren. Om geboeid te blijven tijdens een film heb je veel actie nodig. Daarom past de film The Evil Dead perfect bij jou. Het verhaal gaat over vijf vakantiegangers die samen in een hut in een bos slapen. Daar komt ‘het kwaad’ op hen af. Verwacht een bovennatuurlijke film vol horror. Je zult perplex staan tot aan het einde.

Steenbok

Je kunt best pittig zijn, Steenbok. Maar één ding is zeker: je jaagt je dromen na. Niets of niemand staat je in de weg. Familie is erg belangrijk voor je. Daarom zul je snel kippenvel krijgen als je naar The Shining kijkt. Als je familie zich tegen je keert: bestaat er iets engers dan dat? Voor jou niet, in ieder geval. Deze film is ontzettend spannend en hangt van de dramatische elementen en horror aan elkaar. Hierna zul je niet zo snel een reisje boeken met je familie.

Waterman

Je neemt niet snel iets van anderen aan, Waterman. Je zoekt liever zelf uit hoe dingen werken en weet het soms dan ook beter dan de rest. Je vraagt je soms af waarom bepaalde mensen in de wereld zo kwaadaardig kunnen zijn. Daarom is The Ring een perfecte mysterieuze film voor jou om van begin tot eind te ontrafelen. De ene na de andere bizarre dood vindt plaats in deze film. En dan is er ook nog een enge videoband die ervoor kan zorgen dat anderen sterven als ze ernaar kijken. Genoeg voer voor een griezelavond.

Vissen

Je houdt van dromen en leeft het liefst in een fantasiewereld, Vissen. Je bent openminded en vindt niets gek. Je omgeving kent je als een ontzettend warm en empahtisch persoon. Anderen vertrouwen je dan ook snel. Dat is in deze film wel anders: Midsommar laat je wel even twee keer nadenken wie je kunt vertrouwen. Een jonge vrouw vertrekt naar het midzomerfestival in Zweden. Wat een sprookjesachtig feest lijkt, mondt uit in een reeks huiveringwekkende gebeurtenissen. Deze film is uniek in zijn soort en past perfect bij een wat meer ‘intelligente’ griezelavond.

Bron | Bestlife

Saskia WinkensGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden