Margriet logo
Volle maan Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dit is de invloed van de volle maan volgens je sterrenbeeld

De laatste volle maan van dit jaar staat helemaal in het teken van het sterrenbeeld Tweelingen. De volle maan komt tot uiting op donderdag 8 december om 05:07 uur. Wat betekent dit voor jou volgens je sterrenbeeld?

De volle maan van december 2022 wordt ook wel de ‘koude maan’ genoemd. Waarom? Het symboliseert de donkere omstandigheden van deze tijd van het jaar, wanneer de échte kou ons zal bereiken.

Tweelingen

De volle maan van december staat in Tweelingen. Dit sterrenbeeld staat bekend om zijn veranderlijkheid. Tweelingen zijn competitief en nieuwsgierig. Tweelingen zullen zich daarom uit willen spreken tijdens deze volle maan.

Ram

Is jouw sterrenbeeld Ram? Dan weet je van jezelf dat je soms een tikkeltje chaotisch bent. Je hebt een idee, maar je bent in principe al onderweg zonder na te denken wat er meegenomen moet worden om de ideeën te verwezenlijken. Tijdens deze volle maan ga je je authentieke zelf vinden. Dit zal een grote transformatie zijn, waarbij je al je strategieën moet loslaten.

Stier

Voor de Stier is een makkelijke transformatie niet weggelegd. Je bent koppig en doet graag alles zelf. Tijdens deze volle maan omarm je hulp van anderen, zodat je deze transformatie met zoveel mogelijk gemak en ondersteuning kan doorgaan.

Kreeft

Is je sterrenbeeld Kreeft? Dan mag je stilstaan bij wat je dit jaar hebt bereikt. Geef jezelf wat meer credit! Zelfs al lijkt het of je niet bent veranderd, als je reflecteert zal je zien dat je heel wat werk hebt verricht dit jaar, Kreeft.

Leeuw

De Leeuw is van zichzelf erg zelfverzekerd, maar tijdens deze volle maan krijg je nog een extra portie zelfvertrouwen. Doordat je jezelf zo goed voelt, kan je anderen tijdens deze bijzondere volle maan goed ondersteunen. Je staat erom bekend graag in het middelpunt te staan, maar sta tijdens deze volle maan open voor de verhalen van je vrienden en familie. Een luisterend oor kunnen ze erg waarderen.

Maagd

Maagden staan bekend als gevoelige en emotionele tekens. Je kunt jezelf dan ook snel druk maken om de kleinste dingen. Deze volle maan heb je extra veel ontspanning en rust nodig om te kunnen ontspannen. Zo laad jij je innerlijke batterij weer goed op voor het nieuwe jaar.

Weegschaal

Mensen met het sterrenbeeld Weegschaal, blinken uit in het bemiddelen in moeilijke situaties. Je blijft zoeken naar een oplossing om beide partijen tevreden en in balans te houden en bekijkt situaties vanuit alle kanten. Je zet jezelf hierdoor vaak op de tweede plaats, maar daar komt tijdens deze volle maan verandering in. Deze maan staat in het teken van jou. Het is tijd om even aan jezelf te denken! Gun het jezelf, je hebt het verdiend!

Schorpioen

Schorpioenen staan altijd voor hun vrienden en familie klaar. Je helpt ze graag met lastige problemen en vindt het niet erg om ze hiermee te helpen. Het is dan ook niet heel gek dat deze volle maan voor jou in het teken staat van familie en vrienden. Maak het extra knus voor jezelf en nodig je dierbaren uit zodat je extra quality time met ze doorbrengt.

Boogschutter

Is jouw sterrenbeeld Boogschutter? Dan je richt je je pijlen altijd op ontwikkeling en resultaat. Dit harde werken wordt dan ook beloond tijdens deze volle maan. Je zal je overwinningen vieren. Groot of klein, haal alles uit de kast om je prestaties te vieren.

Steenbok

Dit teken streeft altijd naar beter en meer en is eigenlijk niet gauw tevreden. Dit kan soms een hoop stress met zich meebrengen. Tijdens de volle maan kun je je daarom extra gespannen voelen. Zorg er dus voor dat je bij vrienden en familie bent. Zij kunnen je ondersteunen. Je hoeft niet alles alleen te doorstaan.

Waterman

De volle maan heeft iets spannends voor dit teken in petto. Je staat op het punt om een belangrijke beslissing te nemen. Dit kan zowel op relatie- als werkgebied zijn. Denk goed na over wat je wil en waar je voor staat. Deze knoop kan alleen jij doorhakken.

Vissen

Vissen zijn dromerig en dwalen maar al te graag af in hun eigen fantasiewereld. Wanneer je ze uit deze wereld haalt, zijn ze snel geïrriteerd. Tijdens deze volle maan ga je proberen om je minder te ergeren aan anderen. Doe gewoon lekker waar je zelf zin in hebt en dan komt het helemaal goed!

Bron | Flair, Almanac, Cosmopolitan

Sanne van de WeteringGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden