Margriet logo
Op deze dagen is het volle maan in 2023. Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dit is de invloed van de volle maan op je sterrenbeeld

Zondag 5 februari is het weer volle maan. Deze keer staat de maan volledig in het trotse sterrenbeeld Leeuw, een teken dat graag in de schijnwerpers staat. Dit zorgt ook voor de nodige intensiteit. Dit is de invloed van de volle maan op jou sterrenbeeld.

Ram

De specifieke boodschap die deze volle maan voor je heeft, is dat je het verdient om gezien te worden. Het word tijd om je ware, authentieke zelf te zijn. Laat je licht schijnen, zelfs als dat betekent dat je afscheid moet nemen van personen of plaatsen die je niet volledig kunnen omarmen. Vertrouw erop dat de juiste mensen dat wel zullen doen. Wees moedig en dan komt het allemaal goed.

Stier

Je wilt dat het huis waar je woont een veilige plek is om te ontspannen. Je wil je zachtere kant te laten zien, maar misschien zuigt iemand alle zuurstof in de kamer op, ten koste van de dierbaren om je heen. Dit is een goed moment om je persoonlijke rol in deze dynamiek te onderzoeken en te beslissen wat de beste keuze is. Het is nooit te laat om patronen te doorbreken die jou of je dierbaren niet langer gelukkig maken.

Tweelingen

Als iemand je een verhaal vertelt, is er niets mis met het toevoegen van je eigen observaties of anekdotes. Hierdoor toon je interesse en bouw je een persoonlijke relatie op met diegene. Tijdens deze volle maan is het wel belangrijk om op één ding te letten: ben je het gesprek aan het opeisen, verbeteren of misschien wel beide? Dit is namelijk niet de bedoeling. Laat iemand zijn of haar verhaal vertellen en probeer het niet zo te draaien dat het uiteindelijk jouw verhaal wordt.

Kreeft

Binnenkort vindt er een gesprek plaats met een belangrijk iemand. Deze persoon kan je helpen om meer in de schijnwerpers te staan op het gebied van je carrière. Ben je met een belangrijk project bezig? Of verwacht je misschien promotie? Hoewel je het liefst niet in de schijnwerpers staat, gaat dit nu toch echt gebeuren. Je bent een harde werker en daar word je nu voor beloond.

Leeuw

De Leeuw is van zichzelf erg zelfverzekerd, maar tijdens deze volle maan krijg je nog een extra portie zelfvertrouwen. Doordat je jezelf zo goed voelt, kun je anderen tijdens deze bijzondere volle maan goed ondersteunen. Je staat erom bekend graag in het middelpunt te staan, maar sta tijdens deze volle maan open voor de verhalen van je vrienden en familie. Een luisterend oor kunnen ze erg waarderen.

Maagd

Maagden staan bekend als gevoelige en emotionele tekens. Je kunt jezelf snel druk maken om de kleinste dingen. Deze volle maan heb je extra veel ontspanning en rust nodig om te kunnen ontspannen. Zo laad jij je innerlijke batterij weer goed op.

Weegschaal

Vriendschappen zijn erg belangrijk, maar dat betekent niet dat je niet in vriendschap moet blijven investeren. Een vriend of vriendin moet er altijd voor je zijn, in elke situatie. Deze volle maan ga je al je vrienden op een rijtje zetten. Vraag jezelf af: wie zijn mijn echte vrienden? In welke vriendschappen wil ik investeren? Bepaal vervolgens wat je met deze inzichten gaat doen.

Schorpioen

Schorpioenen staan altijd voor hun vrienden en familie klaar. Je helpt ze graag met lastige problemen en vindt het niet erg om ze hiermee te helpen. Het is dan ook niet heel gek dat deze volle maan voor jou in het teken staat van familie en vrienden. Maak het extra knus voor jezelf en nodig je dierbaren uit zodat je extra quality time met ze doorbrengt.

Boogschutter

Je bent niet iemand die terugdeinst voor het uiten van je mening, maar met deze volle maan wordt je gevraagd om al je meningen eens in twijfel te trekken. Het is niet dat je overtuigingen verkeerd zijn, maar als je iedereen probeert over te halen om de dingen precies zo te zien als jij, kun je de intellectuele en emotionele connecties waar je zo naar verlangt, belemmeren. Denk na over je stijl: het volume, de toon en de rol die je speelt in gesprekken. Hierdoor gaan je gesprekspartners je meer waarderen en voelen ze zich minder snel aangevallen.

Steenbok

Als Steenbok word je al geprezen om je prestaties en capaciteiten, maar hoe zit het met je kwetsbaarheden? Je laat ze niet vaak zien, terwijl ze eigenlijk je grootste kracht zijn. Deze volle maan moedigt je aan om jezelf in vertrouwen te nemen. Door je angsten, twijfels en zorgen te delen, vind je misschien wel een groep gelijkgestemden die van je houden, om je geven en je steunen.

Waterman

De volle maan heeft iets spannends voor dit teken in petto. Je staat op het punt om een belangrijke beslissing te nemen. Dit kan zowel op relatie- als werkgebied zijn. Denk goed na over wat je wil en waar je voor staat. Deze knoop kun alleen jij doorhakken.

Vissen

Wellness is jouw prioriteit tijdens deze Volle Maan. Je kenmerkende neiging tot zelfopoffering staat je vermogen om op te komen voor jezelf in de weg. Onthoud dat jouw behoeften net zo geldig en belangrijk zijn als die van iemand anders. Ontken de wensen en daaropvolgende gevoelens niet om de vrede met wie dan ook te bewaren. Dit is het moment om voor jezelf te kiezen.

Bron | Womanandhome

Sanne van de WeteringGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden