sterrenbeelden middelpunt Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Deze vier sterrenbeelden vinden het vreselijk om in het middelpunt te staan

Sommige mensen leven helemaal op als ze in de schijnwerpers staan, anderen vinden het juist ongemakkelijk als er zoveel aandacht op ze gevestigd is. Behoor jij tot de laatste groep? Dan ben je waarschijnlijk een van deze vier sterrenbeelden.

Eén ding is zeker: de Leeuw, het sterrenbeeld dat dol is op aandacht, staat hier niet tussen.

Kreeft

Als er iets is wat jij vreselijk vindt, is het om in de spotlights te staan. Liever creëer je een soort veilige bubbel voor jezelf, waar niemand in kan. En daar is een verklaring voor. Als Kreeft word je namelijk bestuurd door de maan, de planeet die over onze emoties en privéleven gaat. In de dierenriem ben je het tegenovergestelde van de Steenbok, die juist behoefte heeft aan erkenning van anderen. In plaats van in het middelpunt van de belangstelling te staan, heb jij liever aandacht voor de mensen om je heen.

Maagd

Je zou denken dat je met jouw type A-persoonlijkheid, wat betekent dat je heel competitief en ambitieus bent, graag de schijnwerpers op zoekt. Niets is minder waar. Als we het leven vergelijken met een filmset ben jij eerder de regisseur. Je bent perfectionistisch en speelt een belangrijke rol als het gaat om dingen organiseren, maar je bent niet aanwezig op de voorgrond. Je bent erg gesteld op je privacy en houdt gedachten liever voor jezelf.

Schorpioen

Is jouw sterrenbeeld Schorpioen? Dan sta je bekend als een mysterieus en geheimzinnig persoon. Je geeft jezelf niet snel bloot, waardoor het lang kan duren voordat iemand jou goed leert kennen. Privacy is voor jou enorm belangrijk. Als het om je carrière gaat, kun je het voortouw nemen en de leiding nemen, maar daarbuiten blijf je het liefst zoveel mogelijk op de achtergrond.

Waterman

Opvallend voor jouw persoonlijkheid: je kunt wat afstandelijk en teruggetrokken overkomen, maar ondertussen ben je de mensen om je heen aan het observeren. Je bent activistisch ingesteld en zet je graag in om de wereld om je heen wat mooier te maken. Aandacht is oké als het om het grotere plaatje gaat, maar wanneer jij als persoon in het middelpunt van de belangstelling staat, vind je dat vooral ongemakkelijk.

Bron | Bustle

Maike AbmaGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden