TENERIFE, SPAIN - 2022/05/16: The blood moon is seen during a total lunar eclipse. (Photo by Marcos del Mazo/LightRocket via Getty Images) Beeld LightRocket via Getty Images
Beeld LightRocket via Getty Images

Deze sterrenbeelden zullen de meeste impact voelen van de bloedmaan op 9 oktober

Dit weekend gaat het Weegschaal-seizoen van start. Dat betekent dat omgang met anderen essentieel is deze herfst. Terwijl de sterrenbeelden van dit seizoen conflicten proberen te vermijden en worden gedreven door de hang om leuke dingen te doen, zorgt de opkomende volle maan voor grote veranderingen.

Met name deze vier sterrenbeelden zullen het meest worden beïnvloedt door de bloedmaan van deze herfst.

Wat is een bloedmaan?

Als de aarde precies tussen de maan en de zon in komt te staan kan de maan niet direct worden verlicht. Dit heet een maansverduistering. Normaliter zorgt de maan ervoor dat het licht vanuit de zon wordt weerkaatst op de aarde, maar nu bereikt het licht de maan via de dampkring. Alleen rood en oranje bereiken via de atmosfeer de maan, waardoor deze rood kleurt.

Voor de ondergaande zon

Een bloedmaan verschijnt wanneer het volle maan wordt, net voordat de zon onder gaat. Dit bijzondere verschijnsel vindt elke dag, een aantal avonden achter elkaar, op hetzelfde tijdstip plaats. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je de bloedmaan zondag mist, want ook na het weekend kun je deze nog zien. De bloedmaan van aanstaande zondag 9 oktober is de eerste volle maan sinds de seizoenswisseling van 22 september. In dit geval gaat de naam van de maan goed samen met de kleurveranderingen van het seizoen: al het groen wordt langzaamaan rood en we gaan richting Halloween.

Extra kansrijk

De bloedmaan werpt zijn licht op nieuwe ondernemingen, die de tekens in deze dierenriem in staat stellen om hun zelfstandigheid en onafhankelijkheid te onderstrepen. Omdat de maan samen gaat met Jupiter in Aries zijn nieuwe uitdagingen nu extra kansrijk. Ben je een Ram, Kreeft, Weegschaal of Steenbok? Dit is het moment om met een gerust hart en hernieuwde energie aan een nieuw project te beginnen!

Deze sterrenbeelden merken het meest van de bloedmaan:

Ram

De spotlight staat op jou gericht deze maand, Ram, dus smeed het ijzer wanneer het heet is. Dit is het moment om tijd en energie in je relaties te steken. Op 9 oktober draait alles om jou en je ambitieuze en onafhankelijke karakter. Het draait om evenwicht. De volle maan van jouw sterrenbeeld helpt je herinneren dat je bepaalde dingen toch écht alleen moet doen. Dit is de perfecte tijd om je op je passies te storten.

Kreeft

Op 9 oktober verlicht de volle bloedmaan jouw tiende huis van carrière en de manier waarop mensen je zien. En dat lijdt tot ontboezemingen op het gebied van onafhankelijkheid en op werkgebied. Dit is het perfecte moment om op werkgebied nieuwe projecten aan te pakken. Jij bent bovengemiddeld gevoelig voor de effecten van de volle maan, dus maak gebruik van de energie die je dan krijgt. Ga ervoor, wat je ook aanpakt, het gaat voortvarend van start.

Weegschaal

Dit hele seizoen draait bij jou om relaties, Weegschaal. En dat is duidelijk te zien op 9 oktober als de volle bloedmaan jouw zevende huis op het gebied van relaties en romantische betrekkingen verlicht. Dit is het moment om je te bedenken hoe je een zekere mate van onafhankelijkheid behoudt in je relaties. Als het je veel moeite kost om hierin een balans te vinden zul je een belangrijke les leren.

Steenbok

Op 9 oktober verlicht de bloedmaan jouw hang naar onafhankelijkheid als het op jouw thuissituatie en familie aankomt. Gedurende deze drukke periode op werk brengt de volle maan jouw behoefte naar autonomie naar voren. Dus aarzel niet daar naar te handelen. Of je nu van van plan bent om te verhuizen of wat extra tijd voor jezelf wilt inplannen: dit is het moment om datgene te doen wat goed voor jou is.

Bron | EliteDaily

Enith OostlanderLightRocket via Getty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden