Margriet logo
Deze sterrenbeelden vinden hun beste vriendin het belangrijkst. Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Deze sterrenbeelden vinden hun beste vriendin de belangrijkste persoon in het leven

Vrienden zijn niet voor even, maar voor het leven. Wie kent je beter dan je beste vriendin? Je deelt lief en leed met elkaar, misschien nog wel meer dan met je partner. Bij deze sterrenbeelden staat hun beste vriendin op nummer één.

Is een hechte vriendschap het belangrijkst voor je of toch een romantisch relatie?

Tweelingen

De liefde kan nog zo mooi zijn, maar het gaat je meestal niet zo gemakkelijk af. Jarenlang bij één partner blijven vind je een grote uitdaging, omdat je graag met onbekenden flirt op feestjes. Je aan een partner binden benauwt je, maar bij een vriendschap lukt het je wel om hondstrouw te zijn. Sinds je jeugd heb je al dezelfde beste vriendin en voor haar ga je door het vuur. Jullie vriendschap heeft zich met de jaren steeds meer verdiept en jullie kunnen altijd bij elkaar terecht voor een goed gesprek. Jullie halen het beste in elkaar naar boven en daardoor zijn jullie samen nog net zo energiek als toen jullie twintig waren. Wees maar zuinig op zo’n mooie vriendschap!

Weegschaal

Het liefst ben je dag en nacht samen met je beste vriendin. Natuurlijk is de liefde ook niet onbelangrijk, maar vriendschap staat toch echt op één bij jou. Je beste vriendin begrijpt je beter dan je partner, dus voor emotionele steun klop je altijd als eerste bij haar aan. Ze kent al je wensen, angsten en irritaties en weet precies wat voor steun je nodig hebt. Er is geen twijfel mogelijk als je een reis zou winnen: je gaat met je beste vriendin. Met zo’n diepe vriendschap heb je eigenlijk geen partner meer nodig.

Boogschutter

Je hebt een grote groep vrienden om je heen, maar er is er één die eruit springt. Als zij er is wordt elk feestje, elk etentje of uitstapje leuker. Jij en je beste vriendin voelen elkaar feilloos aan, maar je durft haar soms ook de waarheid te vertellen als het nodig is. Ze is blij met je ongezouten mening, want anderen durven die vaak niet te geven. Bovendien weet je precies waar ze nog naartoe wilt in het leven en daar blijf je haar in steunen. Andersom is ze er ook altijd voor jou: je kunt haar midden in de nacht opbellen omdat je haar advies nodig hebt over een ongemakkelijke situatie of omdat je niet kunt slapen. Jullie zijn zo dol op elkaar en jullie belanden ongetwijfeld ooit samen in het bejaardentehuis.

Stier

Anderen kunnen van jou op aan en dat maakt je een betrouwbare vriendin. Met de jaren heb je een mooie vriendschap opgebouwd voor het leven. Jij en je beste vriendin geven en krijgen precies evenveel. Het is niet elke week precies in balans, maar als zij het even moeilijk heeft ben jij er voor haar en andersom is dat ook het geval. Soms kun je je wat overweldigd voelen door het leven en dan biedt zij je altijd een luisterend oor. Je beste vriendin kan je altijd goed helpen relativeren en daardoor voelt het leven vaak een stuk luchtiger aan.

Bron | Pinkvilla

Saskia WinkensGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden