Margriet logo
Deze sterrenbeelden zeggen niet snel 'ik hou van je' Beeld Getty Images/Westend61
Beeld Getty Images/Westend61

Deze sterrenbeelden vinden het lastig om ‘ik hou van je’ te zeggen

Er zijn vele manieren om te laten zien dat je van iemand houdt. Je kunt bijvoorbeeld het lievelingseten van je partner koken of een knuffel of cadeautje geven. Het daadwerkelijk uitspreken van de woorden ‘ik hou van je’ is niet voor iedereen even gemakkelijk. Zeker mensen met deze vier sterrenbeelden hebben moeite met het uitspreken van die vier woorden

Als je het lastig vindt om de liefde in woorden te uiten, betekent dat natuurlijk niet dat je niet van je partner houdt. Je laat het alleen op een andere manier zien. Iedereen heeft een eigen liefdestaal en dat hoeft niet per se die met bemoedigende woorden en complimenten te zijn.

Waterman

Een ander de liefde verklaren vind je ietwat overdreven en sentimenteel. “Je wéét dat ik van je hou, dat hoef ik toch niet telkens te zeggen,” antwoord je als je partner een beetje onzeker is over jouw gevoelens. Geen woorden maar daden: je geeft er de voorkeur aan om je liefde voor de ander te tonen met doordachte acties. Je verrast je partner bijvoorbeeld met een weekendje weg of kookt zijn of haar lievelingseten na een dag hard werken. Natuurlijk praat je graag met je geliefde, maar jullie hebben eerder diepgaande discussies dan dat je met zoete woorden en rozenblaadjes strooit.

Boogschutter

Je vindt het spannend om je gevoelens te uiten, omdat je in het verleden vaak bent gekwetst in de liefde. Vroeger gaf je je hart gemakkelijk weg, maar door schade en schande wordt men wijs. Nu ben je een stuk voorzichtiger geworden. Zo voorzichtig zelfs, dat je de magische vier woorden bijna nooit meer uitspreekt. Je grootste angst is dat een ander ze niet terugzegt. Als het zwaard van Damocles hangt het boven je hoofd. Maar Boogschutter, zoals je weet zijn er nog vele andere manieren om liefde te uiten.

Schorpioen

Het is lastig om onder woorden te brengen wat je precies voelt. Dat doe je dus ook niet snel. Vanbinnen gebeurt er van alles, maar omdat je zo mysterieus bent, kom je soms wat kil over. Jammer, want je hebt ontzettend veel liefde te geven. De ander moet alleen wel weten op welke knoppen hij of zij moet drukken om je een veilig gevoel te geven. Het duurt even voordat je helemaal jezelf laat zien, maar als je hart eenmaal is gewonnen, dan is er geen houden meer aan. Dat merkt je partner alleen niet aan woorden, maar met fijne aanrakingen en zwoele blikken.

Maagd

Je kunt nogal wantrouwend zijn. Daardoor zul je niet snel tegen iemand zeggen dat je van hem of haar houdt. Voordat je dat doet, wil je zeker weten dat de ander je liefde waard is. Ben je eenmaal verliefd? Dan ga je er helemaal voor. Maar op de een of andere manier begin je stotteren als je ‘ik hou van je’ probeert te zeggen. Dat is niet omdat je het niet meent, maar omdat je deze woorden als kind niet zo vaak hebt gehoord. Daardoor voelt het onnatuurlijk aan en verklaar je de liefde eerder door je partner te verrassen met een romantisch uitje of een cadeau waar hij of zij al maanden naar op zoek is.

Bron | Freundin

Saskia WinkensGetty Images/Westend61

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden