Margriet logo
Deze sterrenbeelden gaan vastberaden om met hun schoonmoeder. Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Deze sterrenbeelden proberen altijd hun zin te krijgen bij hun schoonmoeder

Je schoonfamilie kies je niet: die krijg je er als kers op de taart (of als onaangename verrassing) gratis bij. Soms ontstaat er een ongezonde band tussen schoonmoeders en de partners van hun kinderen. Déze sterrenbeelden manipuleren hun schoonmoeder om hun zin te krijgen.

Het staat in de sterren geschreven hoe de band tussen schoonmoeders en schoonkinderen zich ontwikkelt.

Waterman

Van nature heb je een zachtaardig karakter en pas je je gemakkelijk aan anderen aan. In een relatie lukt het je om hartelijk en zorgzaam te zijn. Je doet je er alles aan om de ander te plezieren. De sfeer slaat om zodra je een relatie krijgt met iemand die heel close is met zijn of haar moeder. Je vindt het lastig als je partner je niet altijd op één zet, maar soms ook voor zijn of haar familie kiest. Bovendien heb je de neiging om spelletjes te spelen met je schoonfamilie, zodat je partner naar je pijpen gaat dansen. Hoe lang je zoiets volhoudt is de vraag, want uiteindelijk komt de waarheid altijd boven drijven.

Vissen

Je bent een kei in complimenten geven en dat werpt keer op keer z’n vruchten af. Ook je schoonmoeder probeer je te paaien met eindeloze complimenten over haar kookkunsten en stijlgevoel. Meestal zijn deze zoete woorden niet oprecht, maar je krijgt daardoor wel precies wat je wilt: je schoonmoeder heeft je in haar hart gesloten en ze kiest altijd jouw kant als je partner en jij ruzie hebben.

Kreeft

Het liefst had je een partner gehad die wat meegaander was. Nu dat niet zo blijkt te zijn, baal je. Hij of zij kan vrij dominant zijn en dat vind je lastig omdat je liever zelf de overhand wilt hebben. Manipulatie is jou niet vreemd, Kreeft. Je hebt er geen enkele moeite mee om passief-agressief gedrag te vertonen bij je schoonfamilie en via je schoonmoeder probeer je je partner te beïnvloeden. Uiteraard doe je dat met een suikerlaagje, waardoor het niet zo opvalt en je schoonouders nog eerder aan hun eigen kind gaan twijfelen dan aan jou.

Schorpioen

Je kunt je weleens eenzaam voelen als iedereen altijd de kant van je partner kiest tijdens een ruzie. Soms heb je de neiging om extra lief te zijn voor je schoonmoeder en je gaat dan vastberaden te werk. Een mooie bos bloemen of een lekkere lunch buiten de deur: je trekt alles uit de kast. Op die manier probeer je jullie band te verbeteren en stiekem hoop je dat ze later tegen je partner zegt dat hij of zij weleens wat liever voor je mag zijn.

Bron | Pinkvilla

Saskia WinkensGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden