Margriet logo
Deze sterrenbeelden omarmen andermans imperfecties. Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Deze sterrenbeelden omarmen je imperfecties

Sommige sterrenbeelden geven anderen het gevoel nooit goed genoeg te zijn, maar andere doen juist het omgekeerde: zij kijken met mildheid naar imperfecties en omarmen ze zelfs. Nobody’s perfect is hun levensmotto. Déze sterrenbeelden zijn openminded en geven je altijd een goed gevoel over jezelf.

Heb jij deze sterrenbeelden in je omgeving, of ben je het zelf?

Kreeft

Van nature ben je een zorgzaam type. Als iemand ziek is, ben je de eerste die met een pan zelfgemaakte kippensoep op de stoep staat. Bovendien heb je niet snel je oordeel klaar en bezie je anderen met mildheid, compassie en begrip. Je bent geneigd jezelf weg te cijferen; andermans behoeften vind je soms belangrijker dan die van jezelf en je ziet het goede in alles en iedereen. De plooien van de ander strijk je glad en je doet er alles aan om de ander een goed gevoel te geven over zichzelf.

Boogschutter

Was je op een verjaardag waar niet zoveel aan was? Dan zul je daar nooit met anderen op een negatieve manier over praten. Sterker nog: over een feestje dat zozo was, zul jij je altijd positief uitlaten. Met jouw ‘glas halfvol’-blik op het leven en aangeboren enthousiasme voelen anderen zich dan ook erg prettig bij jou. Vroeger was je al een vrolijk kind en dit kind koester je. Je bent speels en ruimdenkend en in staat mensen zo op te beuren dat hun problemen als sneeuw voor de zon lijken te verdwijnen.

Vissen

Als je een relatie hebt, lukt het je altijd om met een liefdevolle blik naar de ander te blijven kijken. Ook als je partner pittige uitspraken doet of geen moeite meer doet om er aantrekkelijk uit te blijven zien, jij blijft altijd het mooie in de ander zien. Extra kilo's, een terugwijkende haargrens en rimpels: je vindt het alleen maar mooi dat je met je geliefde oud mag worden. Je bent een levensgenieter pur sang: het geluk zit voor jou in de kleine dingen die anderen gemakkelijk over het hoofd zien.

Weegschaal

Je bent niet snel uitgekeken op een partner, want je blijft de ander altijd bekijken alsof je hem of haar nog maar net hebt ontmoet. Open, nieuwsgierig en met een hart vol liefde. Met mildheid kijk je naar alles waar je geliefde onzeker over is. Een broek die te strak zit, vergeetachtigheid of haaruitval: je omarmt alles waar je partner soms van baalt bij zichzelf. Als anderen in de put zitten, haal jij ze er weer uit en drukt hen op het hart wat liever voor zichzelf te zijn. Maar bewaak je wel de balans, en ben je dat ook voor jezelf?

Bron | Pinkvilla

Saskia WinkensGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden