Margriet logo
Deze sterrenbeelden maken zich zorgen over de toekomst. Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Deze sterrenbeelden maken zich altijd zorgen over de toekomst

In het hier en nu leven is niet altijd gemakkelijk. Urenlang piekeren over wat is geweest, maar ook over wat nog komen gaat: déze sterrenbeelden maken zich vaak zorgen over de toekomst.

Staat jouw sterrenbeeld erbij?

Schorpioen

Anderen zien het niet altijd, maar in gedachten ben je altijd enorm gefocust op het behalen van de doelen in je leven. Het liefst plan je elke minuut van de dag, zodat je zeker weet dat er geen kostbare tijd verloren gaat. Maar elke minuut zinvol invullen? Dat lukt niet altijd. Het leven brengt nu eenmaal onverwachte hobbels met zich mee. Daar baal je flink van, want je toekomst stippel je graag uit tot in de details. Of het nu gaat om een vakantie of het doen van de administratie: je komt altijd met een gestructureerd plan, omdat je een hekel hebt aan vervelende verrassingen.

Maagd

Als er iemand perfectionistisch is, dan ben jij het wel Maagd. Fouten maak je bijna nooit. Van het toilet poetsen tot aan onkruid wieden: dankzij je ijverigheid ziet alles in en om het huis er spic en span uit. Wat anderen van je vinden is belangrijk voor je. Je bent dan ook altijd voorbereid op onverwachts bezoek. De koektrommel is gevuld, de wijn staat koud en de woonkamer stofzuig je iedere dag. Bij jou kunnen anderen - bij wijze van spreken - van de vloer eten.

Steenbok

Voor niets gaat de zon op: je hebt van huis uit meegekregen om altijd hard te werken. Uitstelgedrag is dan ook niet aan jou besteed, want waarom wachten tot morgen als je het net zo goed vandaag kunt doen? Je neemt controle over je leven, maar dat lukt niet altijd. Als je daarover nadenkt, krijg je angst over de toekomst. Wat nu als er iets misgaat? Soms dringt het tot je door dat je niet altijd de touwtjes in handen kunt hebben. Maar Steenbok, besef dat verrassingen en onverwachte wendingen ook positief kunnen uitpakken.

Kreeft

Je bent attent en hebt je leven goed op orde, Kreeft. Misschien wel iets té goed, want er is nauwelijks een gaatje vrij in je agenda voor spontaniteit. Je leeft volgens de slogan ‘Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid’. Zorgen over later zijn eigenlijk niet nodig, want je hebt alle schaapjes allang op het droge. Toch zet je elke maand flink wat geld opzij, want je weet maar nooit. Je grootste angst is om zorgen te hebben op je oude dag en daarom heb je al je wensen zwart op wit staan. Besef wel dat het leven nú is en vergeet niet om vandaag een beetje te genieten.

Saskia WinkensGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden