Margriet logo
Deze sterrenbeelden hebben vaak onenigheid in de familie. Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Deze sterrenbeelden hebben vaak onenigheid in de familie

Familie heb je niet voor het uitkiezen. Je houdt van je familieleden, maar kunt ze misschien ook weleens achter het behang plakken. In sommige families zijn er wel héél veel woordenwisselingen en krijg je net iets te vaak de wind van voren. Welke sterrenbeelden hebben vaak onenigheid in de familie? Dát staat in de sterren.

Ram

Van jongs af aan heb je de neiging om altijd het laatste woord te hebben. Dat heeft soms voordelen, want dankzij je lef en goede argumenten timmer je al jaren aan de weg. In de persoonlijke sfeer pakt het iets minder goed uit. Je vindt het moeilijk om water bij de wijn te doen als jij en je familie (belangrijke) keuzes moeten maken. Dat is niet zo gek, want als Ram sta je bekend om je koppigheid. Prima als je familieleden ook hun mening delen, maar uiteindelijk wil je wel dat iets precies gaat zoals je zelf voor ogen had. Dat zorgt regelmatig voor woordenwisselingen in de familie. Vergeet niet dat anderen ook weleens goede ideeën hebben: je kunt niet áltijd aan het roer staan.

Tweelingen

Je bent sociaal en meelevend en daarom vind je het pijnlijk dat er regelmatig ruzie in de familie is. Je gaat niet zo vaak naar familiefeestjes, want al die onenigheid heeft een negatieve invloed op je humeur. Voor jou is mentale rust en harmonie erg belangrijk, dus wanneer er tijdens een verjaardag harde woorden over en weer vliegen, is je grootste wens om vredig thuis op de bank te zitten. Je gevoelens uiten doe je niet snel, maar als je anderen vertelt wat al deze onenigheid met je doet, kan er misschien daadwerkelijk iets veranderen.

Leeuw

Je sociale contacten moeten soepel verlopen, anders heb je de neiging om afstand te nemen. Gaat het niet vanzelf? Dan vraag je je weleens af of deze persoon nog wel in je leven past. Bij familie is dat niet anders: er zijn vaak woordenwisselingen en daardoor kom je maar zelden (of met flinke tegenzin) opdagen tijdens de feestdagen. Dat is niet omdat je je familie niet belangrijk vindt, maar omdat je slecht tegen kritiek kan. Daardoor blijf je op veilige afstand, zodat anderen je niet kunnen kwetsen. Die afstand zorgt juist voor nog meer conflicten, omdat familieleden je er juist zo graag bij willen hebben en zich afgewezen voelen. Als je zegt wat je op je lever hebt, kunnen familieleden je wellicht beter begrijpen.

Boogschutter

Onafhankelijk zijn is erg belangrijk voor je en dat strookt niet met de hoge verwachtingen die familieleden soms van je hebben. Je bent dol op je familie, maar door je rijke sociale leven heb je gewoonweg niet altijd ruimte om dagelijks met je familieleden te bellen en elke week af te spreken. Soms krijg je daardoor het verwijt naar je hoofd geslingerd dat je familie niet belangrijk vindt. Daar is niets van waar: je leidt graag je eigen leven, maar je familieleden zitten stuk voor stuk in je hart. Zodra je merkt dat ze teveel op je huid zitten, neem je afstand. Het benauwt je als anderen je claimen. Misschien kun je je familieleden nét iets vaker vertellen hoeveel je om ze geeft, want misschien hebben ze werkelijk geen idee hoe belangrijk ze voor je zijn.

Saskia WinkensGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden