Margriet logo
Deze angstdroom past bij je sterrenbeeld. Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Deze nachtmerries heb je regelmatig volgens je sterrenbeeld

Nachtelijke dromen kunnen heerlijk zijn. Helaas krijgen we ook weleens te maken met nachtmerries. Je partner die vreemdgaat bijvoorbeeld, of al je tanden die plots uitvallen. Volgens je sterrenbeeld heb je regelmatig déze angstdromen.

Ram

Niemand ziet je over het hoofd, Ram. Je maakt graag indruk op anderen met je uitmuntende successen en charmante persoonlijkheid. Het zal je daarom niet verbazen dat onzichtbaar zijn je grootste nachtmerrie is. Als niemand kan zien hoe geweldig je bent, wat heeft heeft het dan allemaal voor zin?

Stier

Je bent nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken en dat wordt vaak beloond door anderen. Soms zijn ze wel érg gul en krijg je mooie cadeau’s die perfect passen bij je interieur. Daar hecht je veel waarde aan en daarom word je al bang van het idee dat alles opeens zou kunnen verdwijnen. In een nachtmerrie word je wakker in een leeg huis, zonder alle spullen die je zo gelukkig maken.

Tweelingen

Voor een goed feestje moeten we bij jou zijn. Je bent een gangmaker eerste klas en je zorgen over morgen verdwijnen als sneeuw voor de zon als je de dansvloer op gaat. Maar dat je je zorgen makkelijk vergeet, betekent niet dat ze er niet meer zijn. In je dromen kom je ze weer tegen in de vorm van een naar spook dat je kwaad probeert te doen.

Kreeft

De deur uitgaan is niks voor jou, Kreeft. Veel liever hang je lekker op de bank met een spannende serie of een goed boek. Helemaal jezelf zijn, dat kun je dan ook niet overal. Daarom breng je het liefst zoveel mogelijk tijd thuis door. Je moet er niet aan denken om die veiligheid te moeten missen. Je grootste nachtmerrie is dat je al het vertrouwde achter je moet laten en achtervolgd wordt.

Leeuw

Veel anderen kijken tegen je op, je bent dan ook niet voor niks de leider van het dierenrijk. Je bent bepaald geen muurbloempje en steelt de show met je tomeloze energie en zelfvertrouwen. Wat anderen van je vinden, dat is ontzettend belangrijk voor je. Wat als dat nu plots allemaal verdwijnt? In een angstdroom word je door anderen in de steek gelaten en dat is misschien nog erger dan onzichtbaar zijn.

Maagd

Als er iemand altijd alles onder controle heeft ben jij het wel, Maagd. Je houdt niet van verrassingen en hebt graag de touwtjes in handen. Je grootste nachtmerrie is dat je iets héél belangrijks vergeet. Anderen zien dat als een menselijke fout. Voor jou lijkt het leven als een kaartenhuis in elkaar te storten. Als je dat perfectionisme wat meer loslaat, krijg je misschien minder van zulke nare dromen.

Weegschaal

Anderen waarderen je gevoel voor humor en warme persoonlijkheid. Het lukt je altijd om moeilijke onderwerpen op een vrolijke en luchtige manier aan te snijden. Je wordt daarom vaak gevraagd om te bemiddelen bij een knallende ruzie. Anderen helpen doe je graag, want dat is iets waar je invloed op hebt. In een nachtmerrie gebeurt het tegenovergestelde: je raakt alle controle kwijt, want de wereld vergaat.

Schorpioen

Dat je bekend staat als mysterieus en complex is waarschijnlijk geen geheim voor je. Overdag heb je een schild om je heen waardoor weinig anderen je écht kennen. Je weigert om enige kwetsbaarheid te tonen. Als je ’s avonds in bed ligt kun je helemaal jezelf zijn en ben je eigenlijk een heel gevoelig persoon. Je grootste angstdroom is om iets van jezelf te laten zien: je wandelt naakt over straat en iedereen kijkt naar je.

Boogschutter

Je barst van de talenten, Boogschutter. Van nature ben je niet alleen creatief, maar ook goed in sport en handig met klusjes in huis. Maar thuis, daar ben je niet zo vaak. Veel liever ga je op avontuur. Lang op één plek blijven vind je verschrikkelijk saai en daarom is het je grootste nachtmerrie om gevangen te zitten binen vier muren.

Steenbok

Als het om presteren gaat ben je echt een pitbull. Je doet er alles aan om de beste te zijn. Daarbij gaat het je niet alleen om het einddoel, maar ook om de reis er naartoe. Vroeger was je als kind de snelste met gym en haalde je hoge punten bij wiskunde en geschiedenis. Je grootste nachtmerrie is dat je weer op school zit en vergeten bent om te leren voor een toets, waardoor je een onvoldoende haalt.

Waterman

Je bent heel sensitief, maar dat laat je niet graag aan anderen zien. Bijna niemand heeft je ooit zien huilen. Die tranen laat je thuis wel vloeien, maar het liefst wanneer niemand meekijkt. Andersom ben je er wel graag voor een ander wanneer die verdrietig is. Soms ga je er zelfs zo in op, dat je verdrinkt in andermans problemen en jezelf een beetje vergeet. Je grootste nachtmerrie: je gaat kopje onder en komt niet meer boven water.

Vissen

Waar zit je toch met je gedachten? Die vraag heb je vast al vaak gehoord in je leven. Je bent dromerig en romantisch van aard en omringt je graag met je dierbaren. Als je met vrienden of je partner bent, voel je je pas écht compleet. Je grootste angstdroom is dan ook dat je in je eentje achterblijft op een onbewoond eiland.

Bron | Best Life

Saskia WinkensGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden