Liefde ontvangen is niet altijd makkelijk. Beeld Getty Images/fStop
Beeld Getty Images/fStop

Deze drie sterrenbeelden verdienen meer liefde dan ze krijgen

Liefde kunnen ontvangen is niet voor iedereen even makkelijk. Misschien neem je al snel genoegen met een klein beetje aandacht van je partner. Je wringt je in allerlei bochten om maar niet in de steek gelaten te worden. Zonde, want als je tot één van deze drie sterrenbeelden behoort, verdien je meer dan je op dit moment krijgt in de liefde.

Staat je sterrenbeeld erbij of word je juist overladen met liefde?

Weegschaal

Samenzijn met een partner, daar ben je dol op. Je trekt alles uit de kast om het de ander naar de zin te maken. Daarbij vergeet je regelmatig om ook aan jezelf te denken. Je hebt de neiging om alles nét wat rooskleuriger te zien dan het in werkelijkheid is. Een relatie die voor anderen maar zo-zo is, is voor jou de beste die je ooit hebt gehad. Je weet jezelf er telkens van te overtuigen hoe gelukkig jullie samen zijn. Ook al krijg je in werkelijkheid vaak maar weinig terug voor alle liefde die je aan je partner geeft. Ruzie ga je uit de weg. Je ziet andermans mindere kanten liever door de vingers dan dat je de confrontatie aangaat. Vaak neem je genoegen met het minimale, zodat je in ieder geval niet alleen bent. Je vrienden en familie zeggen weleens dat je zoveel meer verdient, maar omdat je zo verzot bent op de liefde wuif je dat meestal weg.

Vissen

Verliefd zijn vind je het fijnste dat er is. Het geeft je vleugels en je gaat erdoor stralen, Vissen. Elke relatie heeft soms moeilijke tijden en je bent meer dan anderen bereid om voor een pittig huwelijk te vechten. Als je partner de ene na de andere fout maakt, blijf je hem of haar vergeven. Je ziet altijd het goede in een ander en blijft hopen op betere tijden. Aan de ander twijfel je bijna nooit, aan jezelf des te meer. Bij een conflict denk je altijd dat de fout bij jou ligt. Als je überhaupt al in een conflict belandt, want dit probeer je zoveel mogelijk te vermijden. Je bent vrij onzeker van aard en soms bang dat je partner bij je weggaat. Dat is zonde Vissen, want als iemand een berg liefde verdient, ben jij het wel.

Stier

Het duurde even voor je je eerste relatie kreeg: je was een laatbloeier. Liefde geven vind je een koud kunstje, maar liefde ontvangen is een grote uitdaging. Je bent erg optimistisch als het om relaties gaat: zolang je relatie of huwelijk niet in duigen ligt, is er weinig aan de hand. Bovendien heb je weinig puf om iets aan je relatie te veranderen. Je bent oké met een partner die wat meer achterover leunt en soms jullie trouwdag vergeet. Je bent het liefst jarenlang met iemand samen die je goed kent, want dat voelt vertrouwd. Soms besef je wel dat je relatie niet op rolletjes loopt, maar je houdt niet van verandering en blijft daarom in de bekende poel ronddobberen. Na al die jaren past je relatie misschien niet meer bij je, maar je neemt liever genoegen met iets minder dan op zoek te gaan naar een nieuw (onbekend) avontuur.

Bron | Collective World

Saskia WinkensGetty Images/fStop

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden