Vrouw drinkt uit groot wijnglas Beeld Getty Images/fStop
Beeld Getty Images/fStop

Deze drie sterrenbeelden kunnen slecht tegen alcohol

Na een paar drankjes sta je dansend op tafel en de volgende dag heb je geen idee hoe je nou precies bent thuisgekomen. We kennen allemaal wel iemand die absoluut niet tegen alcohol kan, of misschien ben je het zelf wel. De ene persoon kan er beter tegen dan de ander, maar deze drie sterrenbeelden kunnen écht niet tegen alcohol.

Waterman

De Waterman is rustig en rationeel en kan het misschien maar beter bij één glaasje houden. Je bent niet zo goed in het uiten van je emoties en het delen van gevoelens, waardoor het voor anderen lijkt alsof je altijd alles onder controle hebt. Maar die controle wordt volledig losgelaten als je een avondje uit gaat. Dan komt het feestbeest in je naar boven. Je klimt op de bar en bent niet vies van een shotje. Aan het einde van de avond kun je dan haast niet meer op je benen staan en moeten je vrienden je thuisbrengen.

Leeuw

Sommige mensen kunnen heel baldadig worden van alcohol. Gooi wat glazen rode wijn in de Leeuw en hij of zij begint met herrie schoppen. Bij jou is er sprake van een kwade dronk waarbij je steeds luidruchtiger wordt en spullen kapot wil maken of zelfs stelen (denk aan servies of peper- en zoutvaatjes). Je verandert in een rebel en kleptomaan als je op stap gaat. De grenzen opzoeken en er regelmatig overheen gaan hoort dan ook bij een avondje uit met jou. Houd dus in de gaten hoeveel je drinkt voordat je de tent afbreekt.

Maagd

Na een paar gin-tonics begint de Maagd met praten. Voor je het weet kan de hele kroeg alle ins en outs van jouw levensverhaal navertellen. Je verandert in een flapuit en je vrienden moeten je echt naar huis sleuren. Daar heb je helemaal geen zin in, want je zit nog middenin je verhaal. Maar de volgende ochtend heb je altijd spijt van je gedrag en verhuis je het liefst naar het buitenland nadat jouw vrienden in geur en kleur hebben verteld welke informatie jij de vorige avond met wildvreemden hebt gedeeld.

Bron | Flair

Sanne van der LindenGetty Images/fStop

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden