Margriet logo
2 handen met een hartje in het midden Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Deze dag in februari staat voor elk sterrenbeeld in het teken van de liefde (en het is niet Valentijnsdag)

De maand februari staat volledig in het teken van groots dromen vanuit je hart, en passie en romantiek. Er is één dag waarop alle sterrenbeelden dat net een beetje extra voelen, en dat is níet op Valentijnsdag.

15 februari staat in het teken van de liefde en dit heeft deze dag na Valentijnsdag voor jou in petto.

Ram

Het is tijd om het eens wat rustiger aan te doen. Voor jou staat half februari volledig in het teken van niemand minder dan jijzelf. Het is prima om je wat terug te trekken, iets minder sociale verplichtingen te plannen en juist van je eigen gezelschap te genieten. Overspoel jezelf met zelfliefde. Daarmee trek je op woensdag 15 februari je grote liefde aan.

Stier

Dankzij jouw sociale vaardigheden heb jij nu een grote en waardevolle kring opgebouwd van liefdevolle mensen. Dat ga je op 15 februari écht waarderen en er gebruik van maken. Zie deze mensen als jouw inspiratiebron en misschien kom je op de 15e wel tot nieuwe, mooie inzichten op romantisch vlak.

Tweeling

Als er iemand visionair is ingesteld ben jij het wel. Laat je ambities, plannen en dromen er zijn in februari: zonder regels en beperkingen, niets is verboden en alles mag. Reik op 15 februari uit naar iemand met een soortgelijke visie, iemand waarmee je samen plannen werkelijkheid kunt maken. Heb je al iemand in gedachte? Stel een etentje voor op de 15e.

Kreeft

Kreeft, voor jou staat deze maand in het teken van ontdekken en jij bepaalt zelf hoe je dit aanpakt. Reserveer 15 februari om je onder te dompelen in dromen over een verre reis, volg een schildercursus of duik de keuken in en probeer een nieuw gerecht uit. Misschien sta je op 15 februari wel met je grote liefde te schilderen?

Leeuw

Februari staat voor jou in het teken van intieme banden en dynamiek tussen jou en je dierbaren. Op 15 februari houd jij je hier bewust mee bezig: naar wie mag jij waardering wat meer uitspreken? En wie verdient er net een beetje meer aandacht? Sluit je avond af met een lekker diner waarbij je iedereen samenbrengt.

Maagd

Er is geen plaats voor logica en rationele besluitvorming, op 15 februari staat alles volledig in het teken van nieuwe mogelijkheden ontdekken. Met name in je liefdesleven. Laat je fantasieën in de vrije loop en onthoud: ware liefde is niet altijd logisch, juist dat maakt het zo boeiend.

Weegschaal

Vraag jezelf eens af hoe een perfecte dag er voor jou uitziet: komt dit overeen met jouw dagelijkse routine? Het is tijd om hier op 15 februari een kritische blik op te werpen. Misschien zijn er wel kleine dingen die je aan je dag zou willen toevoegen om hem geweldig te maken; tijd vrijmaken om ‘s ochtends nog even wat te lezen, voor het ontbijt even wandelen, een moment nemen om je favoriete muziek te luisteren. Het liefst samen met je partner.

Schorpioen

Voor jou staat deze maand in het teken van creativiteit, laat het dus vooral in de vrije loop. Zoek manieren waarop jouw creativiteit het best tot uiting komt; tijdens het wandelen, koken, bij jouw koffiemomentje. Ga er op 15 februari eens bewust mee om en laat alles toe. Het is niet voor niets de maand van de liefde, dus laat ook zeker in de romantiek en intimiteit je creativiteit voortvloeien. Dat resulteert de 15e in een romantische activiteit met je grote liefde of een spontane date.

Boogschutter

Het is tijd om je horizon te verbreden. In je directe omgeving om precies te zijn. Neem op 15 februari je huidige woonomgeving onder de loep en maak voor jezelf duidelijk wat daarin voor jou het allerbelangrijkste is. Kijk eens goed naar de foto’s van je partner of je gezin/familie. Hecht je veel waarde aan je omgeving? Of vind jij alles prima zolang je het maar deelt met je dierbaren? Ontdek het op de 15e met liefde in je hart.

Steenbok

15 februari is de dag waarop jij je vertrouwde omgeving gaat omarmen. Even niets nieuws, alleen jouw vertrouwde wereld. Bezoek je beste vriendin, haal wat brood bij je favoriete bakker, kook een bekend familierecept weer eens en sluit af met een diner. Je zult zien dat je overspoeld zult worden met liefde.

Waterman

Het is tijd om jezelf eens goed te verwennen. Omarm op 15 februari je mogelijkheden om geld uit te geven en te investeren in items die goed zijn voor de lange termijn. Bezoek een stad waar je al zo lang benieuwd naar bent, neem een kookcursus of ga met je geliefde naar een restaurant dat al enige tijd op je verlanglijst staat. De romantiek zal die dag vanzelf opvlammen.

Vissen

Februari draait om jou en daar ga jij op 15 februari eens goed gebruik van maken. Denk na over wat jou plezier geeft, waar jouw hart van volloopt en maak hier op deze dag werk van. Je hebt er nogal een handje van andere mensen belangrijker te maken dan jezelf, maar dat gaat op deze dag écht niet gebeuren. Trakteer jezelf op een spa-dag of een heerlijk diner, jij hebt de regie. Neem je partner mee, of maak er een date van met degene op wie je al een tijdje een oogje hebt.

Boya ScheversGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden