Margriet logo
Sinterklaasgedichten schrijven kunnen sommige sterrenbeelden als de beste. Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Déze 5 sterrenbeelden schrijven de mooiste sinterklaasgedichten

Menig Nederlander neemt op pakjesavond een dierbare op de hak in een sinterklaasgedicht. Worstel jij met rijmen of schrijf jij met gemak een gedicht bij je surprise? Het staat in de sterren. Déze sterrenbeelden zijn ontzettend goed in rijmen en gedichten schrijven.

Schorpioen

Je hebt een goed geheugen en dat zorgt ervoor dat er al snel allemaal leuke herinneringen naar boven komen aan degene wiens lootje je getrokken hebt. Deze anekdotes verwerk je in originele, ritmische zinnen vol grappige uitspraken en gênante momenten. Daarbij voel je haarfijn aan waar iemands grens ligt: je beledigt nooit en de ontvanger ligt zelf vaak in een deuk tijdens het voorlezen van het sinterklaasgedicht.

Tweelingen

Spelen met taal doe je niet alleen op papier, maar ook in gesprekken. Je komt vaak op de proppen met woordgrappen en hebt de lachers op je hand. Je gevoel voor taal komt uitstekend van pas tijdens het schrijven van een sinterklaasgedicht. Alle hersenspinsels voeg je samen met wat ludieke rijmwoorden: zonder al te veel moeite heb je in korte tijd een hilarisch en goed geschreven gedicht gemaakt.

Vissen

Je bent romantisch van aard en dichten zit je in het bloed. Doordat je gedachten overdag vaak afdwalen, kom je in een fantasiewereld terecht. Al die dagdromen geven je inspiratie om mooie gedichten te schrijven: de ene na de andere gevatte zin zet je zó op papier. Dat doe je meestal heel liefdevol: iemand afbranden in een sinterklaasgedicht zul je niet snel doen. Je benoemt liever andermans kwaliteiten.

Kreeft

Het is voor jou een koud kunstje om mooie woorden op papier te zetten. Je hebt geen rijmwoordenboek nodig, want het rijmen gaat helemaal vanzelf als je eenmaal begint. Je verrast anderen keer op keer: zelfs als je op het allerlaatste moment begint met schrijven, rolt er weer een prachtig gedicht uit de printer. Daar kunnen anderen soms best een beetje jaloers op zijn, want rijmen gaat niet iedereen zo gemakkelijk af als bij jou.

Weegschaal

Je hebt oog voor detail en de mooie dingen in het leven. Dat komt goed uit: dankzij je vlotte pen en unieke blik op de wereld tover je de mooiste gedichten op papier. Gemeen, dat ben je nooit. Je vindt het leuk om de ander een beetje te plagen in een sinterklaasgedicht, maar de toon blijft altijd positief. De ontvanger leeft dan ook helemaal op tijdens het voorlezen van het gedicht. Je strooit met hartverwamende complimenten en verwerkt hier en daar een wijsheid voor het leven. Daardoor open je vaak andermans ogen.

Bron | Pinkvilla, Libelle

Saskia WinkensGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden