Margriet logo
Deze sterrenbeelden zijn goede luisteraars. Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Deze 4 sterrenbeelden zijn de beste luisteraars

Als je een verhaal vertelt is het prettig om je gehoord en begrepen te voelen door een ander. Écht actief luisteren is iets anders dan alleen horen wat iemand zegt. Voor déze sterrenbeelden is een luisterend oor bieden een tweede natuur.

Maagd

Anderen helpen geeft je veel voldoening. Je past je gemakkelijk aan en toont altijd interesse in de belevingswereld van je gesprekspartner. Ook al is iets soms een ver-van-mijn-bed-show: het lukt het je altijd om aandachtig te luisteren en niet te oordelen over andermans perikelen. Heeft je beste vriendin relatieproblemen of vertelt je buurvrouw dat ze elk dubbeltje moet omdraaien? Je staat altijd voor een ander klaar.

Kreeft

Luisteren is een vak apart en jij kan dit goed. Anderen delen dan ook graag hun geheimen met je. Bovendien heb je een ontzettend warme en begripvolle persoonlijkheid. Daardoor voelen je gesprekspartners zich altijd heel prettig bij jou. Een goede luisteraar ben je sowieso, maar het lukt je ook keer op keer om de ander gerust te stellen zonder het probleem weg te wuiven.

Weegschaal

Soms kan het spannend zijn om een persoonlijk verhaal te delen, omdat je niet weet wat de ander ervan gaat vinden. Daar hoeft men bij jou niet bang voor te zijn, want je bent ontzettend ruimdenkend. Je bent niet voor niks een Weegschaal: je helpt de ander alle voordelen en nadelen van een situatie op een rij te zetten. Dankzij je open blik verras je anderen vaak met nieuwe inzichten. ‘Zo had ik het nog nooit bekeken,’ is dan ook iets wat je regelmatig te horen krijgt.

Stier

Een redder in nood: dat is hoe ze je vaak noemen, Stier. Niemand ziet een ander graag pijn lijden, maar jij komt ook echt direct in actie. Zit een dierbare krap bij kas? Dan ben je de eerste die hem of haar wat extra geld toestopt. Zelfs als je iemand wat minder goed kent, ben je heel vrijgevig. Dat reddersinstinct uit zich ook in er écht voor iemand zijn tijdens een gesprek. Voordat je met een helder plan komt, laat je de ander eerst heel zijn of haar verhaal bij je doen. Of het nu gaat om fysieke of emotionele problemen: je trekt alles uit de kast om ze op te lossen.

Bron | Bustle

Saskia WinkensGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden