Margriet logo
'Nee' zeggen kan voor sommige sterrenbeelden een behoorlijke opgave zijn. Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Deze 4 sterrenbeelden kunnen lastig ‘nee’ zeggen

Je grenzen aangeven. Voor de één is dat een grotere uitdaging dan voor de ander. Deze vier sterrenbeelden staan altijd klaar voor hun omgeving en ‘nee’ zeggen komt dan ook niet in hun woordenboek voor.

Staat jouw sterrenbeeld erbij?

Vissen

Opscheppen over je successen zul je jou niet gauw zien doen, Vissen. Je bent erg bescheiden van aard en treedt niet snel op de voorgrond. Anderen vinden het vaak juist wel prettig dat je zo in elkaar steekt: je staat namelijk altijd klaar voor anderen. De eerste prijs voor empathie gaat dan ook naar jou. Maar je groothartigheid heeft ook een keerzijde: het kan zomaar gebeuren dat anderen misbruik van je maken. Je barst niet bepaald van het zelfvertrouwen en daardoor vind je het lastig om zélf om hulp te vragen wanneer dat nodig is. Het is helemaal oké om anderen te helpen, maar let er wel op dat het van twee kanten komt.

Weegschaal

Ruzie vind je het vervelendste dat er is. Dat probeer je dan ook met man en macht te voorkomen. Een goede sfeer vind je ontzettend belangrijk, Weegschaal. Daar heb je alles voor over. Is er een rotklusje dat niemand wilt doen? Jij pakt het meteen op. Ook al kost het veel tijd en moeite, je zet meteen je schouders eronder. Hierdoor gaan anderen vaak een beetje op je leunen. Je knapt immers alle vervelende taakjes voor ze op en dat waarderen ze enorm. Maar daardoor kom je nauwelijks aan jezelf toe, omdat ze telkens bij je aankloppen voor hulp. Probeer eens een klus te laten liggen en kijk wat er gebeurt. Wedden dat je veel meer ontspannen wordt wanneer anderen er niet meer klakkeloos vanuit gaan dat jij het wel weer opknapt?

Ram

Als je op wat meer zakelijk terrein bent, ben je niet bepaald op je mondje gevallen. Je durft je mening te laten zien en anderen waarderen je intelligente adviezen enorm. Maar in de privésfeer blijft hier weinig van over, Ram. Als je eenmaal je hart hebt verloren aan iemand, ben je verloren. Je ziet alles door een roze bril. Het wordt lastig om de realiteit voor ogen te houden en daar maken anderen helaas graag misbruik van. Je bent heel enthousiast, zegt overal ‘ja’ op en gaat volledig op in de belevingswereld van een geliefde. Het is geen gek idee om eens naar je vrienden te luisteren wanneer je verliefd bent. Zij kijken zonder roze bril naar je situatie en geven waardevolle adviezen.

Kreeft

Anderen zien jou als de rots in de branding, Kreeft. Maar wanneer je zelf eens bij anderen aanklopt, merk je dat je weinig hulp terug kan verwachten. Dat is zonde, want een vriendschap of relatie zou wederkerig moeten zijn. Vrienden en kennissen genieten van al jouw steun. Ze verwachten eigenlijk niet dat jij hen ook weleens nodig hebt tijdens een moeilijke periode in het leven. Het is daarom geen gek idee om eens te onderzoeken of je kennissenkring aan vervanging toe is. Sterrenbeelden die goed bij je zullen matchen en jou ook hulp zullen bieden zijn een Weegschaal, een Ram of een Vissen.

Website van het Jaar 2022

Margriet is genomineerd in de categorie Lifestyle en die prijs willen we dolgraag winnen. Stemmen doe je hier (vergeet niet om de stem te activeren via de mail die je binnenkrijgt).

Banner Margriet website van het jaar Beeld Margriet
Beeld Margriet

Bron | Freundin

Saskia WinkensGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden