Margriet logo
Deze sterrenbeelden gaan vredig uit elkaar bij een scheiding. Beeld Getty Images/fStop
Beeld Getty Images/fStop

Deze 4 sterrenbeelden gaan vredig uit elkaar bij een scheiding

Uit elkaar gaan met een geliefde is een verdrietig moment. Zeker als je dacht dat het de liefde van je leven was. Soms komen er conflicten en veel tranen om de hoek kijken, maar een scheiding kan ook een stuk rustiger verlopen. Déze vier sterrenbeelden gaan vredig uit elkaar.

Boogschutter

Voordat je een belangrijke beslissing maakt, denk je goed na. Alle voors en tegens weeg je af voordat je écht in actie komt. Een relatie beëindig je dan ook niet zomaar: je doet er in eerste instantie alles aan om de boel nog te redden. Helaas is niet elke relatie een lang leven beschoren. Als je alles hebt geprobeerd en het nog steeds niet werkt, kun je elkaar soms beter loslaten. Dat doe je graag op een zachtaardige manier. Warm contact houden met je ex vind je geen probleem, zeker als jullie samen een gezin hadden. Je ex-geliefde boft met jou, want je doet er alles aan om de band zo soepel en harmonieus mogelijk te houden.

Tweelingen

Hoeveel verdriet je ook hebt van een scheiding, het lukt je om als vrienden uit elkaar te gaan. Je kunt heel goed over je gevoel praten en uitleggen aan je (ex)partner waarom het niet meer werkt tussen jullie. Dat doe je zonder verwijten, slaande deuren of de ander te kwetsen. Dat is niet altijd makkelijk na alles wat er gebeurd is, maar toch blijf je kalm. Danzij je sensitieve communicatiestijl hoef je nooit bang te zijn om een ex tegen te komen op straat.

Vissen

Scheiden doe je het liefst op een rustige manier, waarbij je elkaar uit laat praten en er ruimte is voor de andere kant van het verhaal. Alle beslissingen rondom de scheiding nemen jullie samen en daardoor krijgt geen van beiden het gevoel zomaar aan de kant te worden gezet. Het einde van een relatie kan zorgen voor stress, onrust en veel verdriet, maar jullie lukt het om vredig uit elkaar te gaan. Helemáál uit elkaar ga je dan ook niet: jullie blijven graag in elkaars leven. Dat jullie geen geliefden meer zijn, weerhoudt je er niet van om klaar te staan voor je ex.

Ram

Dat de relatie niet meer werkt, betekent niet dat je op een vervelende manier uit elkaar hoeft te gaan. Je vindt het belangrijk om samen de mooie momenten te koesteren en geen wrok te hebben richting je ex. Jullie zijn misschien niet meer verliefd, maar je zult nooit vergeten hoe jullie wittebroodsweken waren. Door je positieve houding en focus op het goede, is het voor de ander soms wel lastig om je écht los te laten. Na een relatie is het nu eenmaal makkelijker om de ellende te vergeten en vooral te zien wat er allemaal wél was. Je kunt natuurlijk altijd vrienden blijven, als jullie je daar allebei goed bij voelen.

Bron | Pinkvilla

Saskia WinkensGetty Images/fStop

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden