Margriet logo
vrouw loopt door bos Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

De beste manier om verdriet te verwerken volgens je sterrenbeeld

Iedereen verwerkt verdriet op zijn eigen manier. Gesprekken met dierbaren kunnen troostrijk zijn, maar een wandeling door de natuur ook. De manier waarop je verdrietige gebeurtenissen verwerkt, kan wel eens te maken hebben met je sterrenbeeld.

1. Ram

Is jouw sterrenbeeld Ram? Dan is een lange wandeling maken een goede manier om je verdriet te verwerken. Dit teken is doelgericht en kan daarom snel een knop omzetten om datgene te doen waardoor je gevoelens een plek krijgen. Wandelen is een goede manier voor jou om te ontspannen en contact te maken met je lichaam.

2. Stier

De Stier haalt kracht uit meditatie. Om verdriet te verwerken, mediteer je het liefst buiten. Op het balkon, in de tuin of in de natuur. Frisse buitenlucht inademen is op zich al helend, maar een meditatie in de natuur werkt nog beter voor het verwerkingsproces.

3. Tweelingen

Als Tweeling heb je ruimte nodig om dingen te verwerken. Je bent niet per se een binnenvetter, maar als je emotionele pijn hebt, houd je dat liever voor jezelf. Je stelt je niet makkelijk kwetsbaar op. Een goede manier om te helen voor Tweelingen is om te praten met een vriend, familielid of therapeut die naar je luistert zonder oordeel of onderbreking. Dit zal je in staat stellen los te laten. Verwerken gaat voor jou over loslaten.

4. Kreeft

Een ontspannend bad bij kaarslicht is een manier van verwerken die goed bij de Kreeft past. Genezing gaat voor jou over de tijd nemen om je emoties te reguleren en terug te keren bij jezelf. Lees een boek in bad of zet ontspannende muziek op om tot rust te komen en naar binnen te keren. Deze manier van verwerken helpt bij jou het beste in een vertrouwde omgeving, zoals je eigen huis.

5. Leeuw

De Leeuw kan zichzelf verliezen in verdriet. Daarom is het voor dit teken belangrijk dat je tijd voor jezelf neemt om tot rust en dichtbij jezelf te komen. Bijvoorbeeld door elke dag voor de spiegel te gaan staan en positieve zinnen uit te spreken. Door naar jezelf te kijken terwijl je jezelf ondertussen moed en kracht inspreekt, ga je meer rust ervaren en kun je alles beter een plek geven.

6. Maagd

Waar de Maagd troost uit haalt, is contact met de natuur en in het bijzonder met bloemen. Dus ga de tuin in - of naar de bloemist - en maak een boeket waarvan je geniet. Bloemen stralen een energie uit van schoonheid, genezing, zachtheid, vergeving en liefde. Je kunt contact maken met deze helende energie door aan bloemen te ruiken, een kaars aan te steken die wordt omringd door je favoriete bloemen of simpelweg door in de buurt van bloemen te zijn.

7. Weegschaal

Thee drinken werkt helend voor de Weegschaal. Dat maakt je rustig, waardoor je je gedachten de vrije loop kunt laten en de tijd neemt om te verwerken wat er is gebeurd. Als Weegschaal kun je geneigd zijn stress te ervaren over zaken waarop je geen invloed hebt. Genieten van een lekker kopje thee zorgt ervoor dat je een moment voor jezelf creëert om je balans terug te vinden.

8. Schorpioen

De Schorpioen is geneigd zijn emoties op te kroppen. Voor dit teken is het belangrijk om te leren loslaten. Hoe je dit het beste kunt doen? Schrijf alles op wat je wilt loslaten: emoties, ervaringen uit het verleden of negatieve gedachten. Pak vervolgens een witte kaars en verbrand het vel papier of scheur het doormidden terwijl je je concentreert op het loslaten van wat je niet meer wilt of nodig hebt.

9. Boogschutter

Je gedachten op papier zetten, tekenen, schilderen, keramiek maken of een andere manier van creatief bezig is, is een goed genezingsritueel voor de Boogschutter. Uit het niets iets creëren doet je goed. Pak pen en papier en geef uiting aan wat er in je leeft met verschillende kleuren: dat werkt helend.

10. Steenbok

Jouw schaduwkant is dat deel van je persoonlijkheid dat je niet zo prettig vindt aan jezelf en dat je al helemaal niet aan de buitenwereld wil laten zien. Het kan voor een Steenbok enorm helend werken om deze donkere kant onder de loep te nemen, oftewel schaduwwerk te doen. Dit doe je met behulp van een professional of door middel van meditatie.

11. Waterman

Is je sterrenbeeld Waterman? Dan ben je geïnteresseerd in spiritualiteit. Een orakelkaart trekken is voor jou een goede manier om zinnen te verzetten. Orakelkaarten geven heldere boodschappen; een direct antwoord op een concrete vraag. Hierdoor leer je niet alleen hoe sterk je intuïtie is, maar dit helpt je in het verwerkingsproces ook realiseren dat er meer in het leven is dan wat de dagelijkse praktijk laat zien.

12. Vissen

De beste manier om verdriet te verwerken voor Vissen is om een energetische reiniging uit te voeren. Alles wat je aandacht geeft, groeit. Dat geldt ook voor negatieve energie in je lichaam en hoofd, die kunnen leiden tot blokkades. Tijd om deze energieën los te laten. Door wierook, rozemarijn, ceder en jeneverbes te branden breng je dit proces op gang. Na deze spirituele reiniging ben je klaar om de volgende stap te zetten.

Bron | Xonecole

Sanne van de WeteringGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden