Margriet logo
null Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

2023 voor Ram: je probeert de dingen in een groter geheel te zien

Zullen je dromen uitkomen in 2023? Lees wat de sterren voor Ram in petto hebben!

Ram 21-3 t/m 20-4

Algemeen

Je bent een ambitieus en ­actief mens. Dat maakt ook dat je soms weinig ­geduld hebt en niet lang stil kunt zitten. Je hebt wél veel ideeën en zou liefst elke week iets nieuws proberen. Je rechtvaardigheids­gevoel is groot en je bent avontuurlijk aangelegd. Ook dit jaar bruis je weer van de energie en ga je graag op stap. Het liefst ga je nu op ­wintersport en in de zomer naar een warm land. Ook het voorjaar pak je elke kans om ­eropuit te trekken. Als je werkt, is je carrière soms een punt van aandacht. Zo niet, dan zet je je wel op een andere manier in. Die plek achter de geraniums blijft nog wel even leeg!

Persoonlijke ontwikkeling

Ondanks alle drukte boeien spirituele zaken je steeds meer. Je probeert de dingen in een groter geheel te zien. Wat het doel van iets is, wat je lot is of wat je echt waardevol vindt. Zekerheden nemen daar een belangrijke plaats in, zowel letterlijk als figuurlijk. Je onderzoekt dan ook of je je financiële situatie kunt verbeteren, vooral later in het jaar. Verandering van werk is daarom zeker niet ondenkbaar. Of je krijgt een kans om een hobby rendabel te maken.

null Beeld

Vriendschap en relaties

Had je de laatste tijd wat meer behoefte aan oudere of wijze vrienden, nu ga je meer om met jonge mensen. Je hebt, buiten een goed gesprek of wijze raad, ook wel zin in een maatje om mee te sporten of trekt op met nieuwe mensen die op je pad komen. Deze zomer verlang je naar een leuke vriendschap en geniet je extra van je partner als je die hebt. De kans dat een vriendschap zomaar uitgroeit tot een romantische relatie is eveneens groot.

Gezondheid

Als het goed is ga je enthousiast het nieuwe jaar in en blijf je dat ook. Je kunt wel de neiging hebben om dingen een beetje te laten sloffen. Dat je bijvoorbeeld niet meer naar je cursus gaat of ‘vergeet’ te sporten. Door af te spreken met een vriend(in) houd je het wél vol omdat je de ander niet in de steek wilt laten. Je vindt het soms wat lastig om lang achter elkaar hetzelfde te doen. De lol is er dan snel voor je vanaf. Maar het gezelschap van de ander maakt veel goed. Bewegen is voor een Ram van groot belang, en wees matig met vlees eten.

Marjolijn de JongRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden