Margriet logo
null Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

2023 voor de Schorpioen: je laat je niet gek maken en zoekt naar manieren om je grip op een situatie te vergroten

Zullen je dromen uitkomen in 2023? Lees wat de sterren voor jou in petto hebben!

Schorpioen 23-10 t/m 22-11

Algemeen

De onrust in de wereld dringt ook door in je persoonlijke leven. Omdat er druk staat op je huiselijke omstandigheden of je hulp biedt aan iemand in je omgeving die dat nodig heeft. Dan kom je soms te weinig toe aan werk of andere bezigheden. Je zult vaker proberen om daar een evenwicht in te vinden. Je laat je niet gek maken en zoekt naar manieren om je grip op een situatie te vergroten. Vooral je financiële positie pak je aan. Je gaat meer werken of, als dat niet kan, bezuinig je waar mogelijk. Daar word je heel efficiënt in!

Persoonlijke ontwikkeling

Dat je een ­gevoelsmens bent, weet je inmiddels wel. Al heeft niet iedereen het snel door, want je bent zo gesloten als een oester. Vooral naar mensen die je niet goed kent of vertrouwt. Ook als je makkelijk praat, laat je weinig los over jezelf. Logisch, want je bent bepaald niet oppervlakkig. Dan moet je jezelf beschermen zodat je niet gekwetst wordt. Doordat je ­iemand ontmoet die je raakt, kom je erachter dat je prima open kunt zijn en evengoed voorzichtig. Je houding verandert en je krijgt er ook meer voor terug. Mensen kunnen je zo beter peilen en dat blijkt veel minder eng dan je dacht. ­Natuurlijk blijf je opletten bij wie je wél of niet wat meer van jezelf laat zien.

null Beeld

Vriendschap en relaties

Je vriendschappen worden gelijkwaardiger. Intens maar toch prettig, en met meer ruimte zodat iedereen meer zichzelf kan zijn. Je bent minder bang om iemand kwijt te raken en dat zorgt ­ervoor dat je niet zo bezitterig meer bent. Het is een langzaam proces dat vanaf de zomer merkbaar zal worden. Je kunt vriendschap sluiten met iemand die je in het verleden niet eens zou zien staan. Dat kan wel een beetje verwarrend voor je zijn, maar door jezelf voldoende tijd te geven, kom je erachter wat je er uiteindelijk mee wilt.

Gezondheid

Door alle veranderingen in je leven verandert je lijf mee. Grote kans dat je slanker wordt als je wat mollig bent. Of dat je stopt met roken en te veel alcohol drinken en je gezonder gaat eten en meer bewegen. Je hebt daar geen speciale aanpak voor nodig; wanneer je je gevoel volgt, klopt het voor jou helemaal.

Marjolijn de JongRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden