Hartekreet: ‘omscholen: nu of nooit’

Deel dit artikel:

Ellen (42): “Nu met het nijpende lerarentekort ben ik gaan nadenken over omscholen. Het heeft vaker in mijn hoofd gespeeld: had ik niet liever voor de Pabo gekozen, kan ik alsnog voor de Pabo kiezen, zou ik een goede leerkracht zijn? En op dit moment denk ik: het is nu of nooit. Alleen, zal het feit dat ik naast mijn parttime baan een studie ga volgen niet een enorme wissel trekken op mijn gezin? Ik zal zeker twee jaar lang mijn kinderen niet de aandacht kunnen geven die zij gewend zijn. Kan ik dit wel van hen vragen?”

Laat je een reactie achter voor Ellen? Ook kun je hier je eigen Hartekreet achterlaten of op onze Facebookpagina! Misschien lees je jouw reactie terug in de Margriet!

Andere hartekreten:

Ontvang jij nog geen nieuwsbrief, maar wil je wel graag wekelijks artikelen van Margriet ontvangen? Schrijf je dan in via margriet.nl/nieuwsbrief

 • Wilma Luijendijk

  Altijd doen…ik sta al 43 jaar met veel plezier voor de groep. Je kunt de opleiding starten en dan in het eerste half jaar kijken of je het echt wel wat vindt. Deeltijdopleiding duurt twee jaar. Wel afhankelijk van je vooropleiding natuurlijk. En je gezin…die zullen trots op je zijn en het is maar voor twee jaar. En een baan ga je zeker krijgen in het onderwijs. Heel veel succes met je beslissing!

 • Britt

  Ik ben 37 en moeder van een dochter van 4 die inmiddels naar school gaat en een tweeling van nu 2,5 jaar. Van mijn werk als belastingadviseur kreeg ik weinig energie en de combinatie met een zeer slecht slapend kind maakte het niet beter. Daarom heb ik er voor gekozen om mijn droom te volgen en me te laten omscholen tot leerkracht. Inmiddels ben ik op de helft van de Pabo-Top opleiding. Cum laude zelfs. Van het leren en het voor de klas staan krijg ik juist veel energie. Dat gaat niet ten koste van mijn gezin, maar is juist een voordeel. Ja ik zit vaak boven te leren, maar de tijd dat ik wel met ze doorbreng ben ik enthousiast en zit ik vol energie. Doen dus!

 • Jolly4445

  Hoi toen ik 36 was heb ik besloten om mij ook om te laten scholen. Ik had toen 2 kleine kinderen, maar door hulp van mijn ouders en man heb ik de deeltijdopleiding van de Ipabo goed kunnen doen. Je loopt dan 1 dag in de week stage en op woensdagavond en op zaterdag heb je school. Inmiddels werk ik alweer 14 jaar met veel plezier in het onderwijs en heb er geen moment spijt van gehad dat ik toen die stap heb genomen. Het is wel een pittig beroep, ik zou als tip mee willen geven om eens een dagje mee te lopen op een basisschool om te kijken of je het echt graag wilt. Maar als je het wat lijkt, gewoon doen anders krijg je later misschien spijt! Succes!

 • kim

  Ik heb 6 jaar geleden het omschooltracject afgerond. Het voor de klas staan was geweldig. Daarvoor zeg ik zeker doen. De studie is zwaar maar reuze interessant en leuk, zolang je maar bereid bent op je sociale leven cq tijd in te leveren, is het goed te doen.
  Alleen dat nijpende tekort, dat bestaat niet echt! Misschien in de randstad maar daar buiten echt niet. Maak je dus geen illusies over een vaste baan. Want hier in Limburg kun je tot wel 9 jaar lang met allerlei nare foefjes als oproepkracht fungeren.