Hartekreet: ‘Herfstdip, blijf lekker weg’

Deel dit artikel:

Miranda (44): “Ik ben geen somber mens, en toch gebeurt het me elk jaar weer: zodra de herfst begint, voel ik hoe een grijs gordijn zich voor mijn ogen sluit. Kleuren verbleken en mijn zin in ongeveer alles vermindert met de helft. Ik baal daar enorm van. Ik kan namelijk wel bedénken hoe mooi het najaar is. Met de veranderende natuur. Met nieuwe mode die warm en chic oogt. Met kaarsjes binnen, stamppotjes op tafel. Ik hoor het mensen zeggen, maar ik vóél het niet zelf zo. Ik mis iets, dat weet ik zeker. Maar hoe trek ik het gordijn op?”

Laat je een reactie achter voor Miranda? Ook kun je hier je eigen Hartekreet achterlaten of op onze Facebookpagina! Misschien lees je jouw reactie terug in de Margriet!

Andere hartekreten

Kijk ook

Zo heb je nooit meer last van wespen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

 • Gera Horstede

  Dag Miranda,
  Zonet las ik je hartekreet. Je zegt daarin zelf al dat je wel kunt bedénken hoe mooi het najaar is maar dat je het niet zo vóélt. Ik had het geluk dat iemand mij wees op Progressive Mental Alignment (PMA). Daarmee kun je ontdekken waarom het zo anders voelt dan je zou willen. Je kunt je laten coachen met deze methode maar je kunt haar ook zelf toepassen. Dan kost het je niets. Je kunt meer lezen over mijn ervaringen op mijn website en in mijn blogs daarop: http://www.openjeboek.nl.
  Ik wens je toe dat je gauw het gordijn optrekt!
  Hartelijke groet,
  Gera Horstede

 • Carin van de Ploeg

  Dag Miranda,
  Heb je dat gevoel ook als je ‘in de natuur’ bent? Ik herken wel de herfstblues, maar ik merk aan mezelf dat ik dan JUIST naar buiten moet: wandelen, in het park, in de wijk, in het bos :gewoon de herfst voelen en ervaren! Dan kom ik met een blij gevoel weer binnen en kan dan ook weer binnen aan de slag.
  Sterkte!
  Carin