De geluksmomenten van Miljuschka Witzenhausen

Deel dit artikel:

Presentatrice Miljuschka Witzenhausen (31) is jurylid van Topchef Academy, vanaf 3 april dagelijks om 19.30 uur op RTL5. Ze is ook geregeld te zien als foodexpert in RTL Boulevard en op kookzender 24Kitchen.

Gewichtsloos

“Ik koester de momenten dat ik vroeger op vakantie in Spanje samen met mijn moeder ging zwemmen. Soms waadden we dan in een knuffelhouding door het water en voelde ik me heerlijk gewichtsloos en veilig.”

Gymnasiumadvies

“Door mijn dyslexie had ik grote leerproblemen op de basisschool. Maar ik wilde me graag bewijzen en heb dankzij veel bijles toch een gymnasiumadvies gekregen. Daar was ik zó gelukkig mee. Daarna heb ik een blauwe maandag rechten gestudeerd, maar dat vond ik zo saai dat ik meteen ben 
gestopt toen ik op mijn negentiende een baan bij TMF kreeg aangeboden.”

Hut

“Omdat ik veel werk en mijn kinderen soms ook bij mijn ex-man zijn, ben 
ik intens gelukkig als ik met Rembrandt (7) en Felina (4) ben. Ik geniet van kleine momenten: als ik ze instop voor het slapengaan, als Felina grappige vragen stelt of als ik zie hoe serieus Rembrandt zijn schaakles volgt. We doen graag leuke dingen samen, zoals een hut bouwen en daarin picknicken.”

‘Je mag me wakker maken voor bolussen met banketbakkersroom van Robèrt’

Foodreis

“Een keer per jaar probeer ik een foodreis te maken, zonder kinderen, om inspiratie op te doen voor mijn recepten. Ik ben net in Vietnam geweest en het eten daar was mind blowing. Ik at er heerlijke bánh xèo, rijstpannenkoekjes met groenten, kruiden, spek en een eitje erop. En die groenten 
vullen ze dan steeds ongevraagd aan, zoals ze in Amerika cola bijvullen.”

Koken

“Tijdens mijn zwangerschappen bracht ik veel tijd thuis door en bloeide mijn liefde voor lekker eten en koken op. Ik begon me er meer in te verdiepen en te dromen van een kookprogramma als dat van Nigella Lawson. Dat ik me met koken bezighield, begon rond te zingen in de tv-wereld en zo kwam 24kitchen bij me met de vraag of ik Food Trucks wilde presenteren. Ik moest er drie weken voor naar de VS en mijn kinderen al die tijd missen, maar het was een buitenkans om mezelf neer te zetten op eetgebied.”

Lekkernijen

“Sorry, dit geluksmoment heeft wéér met eten te maken, maar dat is nu 
eenmaal mijn passie. Je mag me ’s nachts wakker maken voor de bolussen gevuld met banketbakkersroom van de winkel van Robèrt van Beckhoven in Oisterwijk. En voor een broodje prosciutto met gorgonzola van Feduzzi in Amsterdam!”

interview: bas maliepaard
foto: ANP

Lees ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief