Waarom het handig is om altijd kattenbakvulling in huis te hebben

Deel dit artikel:

Heb je geen kat? Dan nog is het handig om altijd een zak kattenbakvulling in huis te hebben. De korreltjes hebben namelijk fantastische eigenschappen die goed van pas komen bij allerlei huishoudelijke ongemakken.

Kattenbakkorrels doen twee handige dingen: ze neutraliseren geurtjes én nemen vocht op. Dat is niet alleen een uitkomst in de kattenbak, meldt huishoudelijk platform helpling.nl, maar ook op allerlei andere plekken in huis waar snel nare geurtjes kunnen ontstaan.

Stinkende sneakers

Volgens helpling.nl kun je kattenbakvulling echt overal voor gebruiken. Hun advies: vul een paar oude sokken met de korrels en leg ze vervolgens neer op de plekken waar het onaangenaam ruikt. Bijvoorbeeld bij muffe kleding in de kast, in een toch altijd wat stoffige boekenkast of op de bodem van een prullenbak. Stinkende sneakers? Stop er een sok met kattenbakkorrels in, laat ze een nachtje staan en je kunt de volgende dag weer schaamteloos en fris op pad. Als je geen kattenbakvulling in huis hebt, kun je trouwens ook dit goedkope middeltje tegen zweetvoetengeur inzetten.

Vieze geur in koelkast

Komt er een onaangename geur uit de koelkast? Het klinkt misschien een beetje gek, maar ook daarvoor is schone kattenbakvulling volgens helpling.nl een ‘topoplossing’. Doe wat van de korrels in een kommetje en zet het in de koelkast. Na een uur zou je al verschil moeten merken.

Vergeet niet af en toe de korrels te vervangen, want ze nemen dus ook vocht op.

Lees ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.