Handig: zo blijft je vis nooit meer aan de barbecue plakken

Deel dit artikel:

Hoewel een visje op de barbecue hartstikke lekker is, brengt het ook een hoop gedoe met zich mee. Tijdens het draaien blijft de vis vaak aan de barbecue plakken, waardoor je ‘m compleet uit elkaar trekt. Zonde, toch? Gelukkig heeft de site Kitchn hier een handig trucje voor gevonden.

Het enige wat je nodig hebt zijn een paar citroenen.

Welke vissoort?

Maar voordat je aan de slag kunt, is het eerst belangrijk om te weten dat niet alle soorten vis geschikt zijn voor de barbecue. Je hebt een vis nodig die een beetje stevig is, zodat hij niet uit elkaar valt tijdens het draaien. Hier kun je lezen welke vissoorten wel en niet geschikt zijn voor de barbecue.

Citroen

Nu je de juiste vissoort hebt gevonden, kun je beginnen met het grillen. Zorg ervoor dat je een paar citroenschijfjes bij de hand hebt, die je alvast op het grillrooster kunt leggen. Begin met het marineren en kruiden van de vis en leg deze vervolgens op de plakjes citroen. Zo heb je als het ware een barrière tussen het vis en het rooster. Dit voorkomt niet alleen dat de vis blijft plakken, maar zorgt er ook nog eens voor dat de vis een heerlijke frisse smaak krijgt! Als je het helemaal professioneel wilt aanpakken, kun je ook nog een visklem aanschaffen. Hiermee kun je de vis tijdens het draaien bij elkaar houden, waardoor er niks uit valt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op
 margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | The Kitchn
Beeld | iStock