5 snelle en feestelijke paas-DIY’s

Deel dit artikel:

Leuke en makkelijke DIY’s die je zo thuis kunt doen. Ze kosten weinig moeite en energie, maar maken je paasbrunch én interieur toch net iets gezelliger.

Of je nu op zoek bent naar mooie paastakken of feestelijke taartversiering…

1. Paastakken met veertjes

Dit heb je nodig: bloesemtakken, zakje veertjes (Pipoos), lijm

En zo maak je ze: zitten de bloesemtakken nog stevig in de knop als je ze koopt, zet ze dan thuis in een emmer met heet water met Chrysal op een warme plek. Herhaal dit om de dag. Dan heb je kans dat de knoppen sneller openspringen.  Zet de veertjes met een druppel lijm vast op de takken.

2. Taartversiering hazen-oren

Dit heb je nodig: 4 goudkleurige pijpenragers (Søstrene Grene of Pipoos)

En zo maak je ze: draai twee pijpenragers met de uiteinden aan elkaar vast. Buig vanuit het midden de pijpenragers tot paashaasoren en steek ze in de taart. Versier daarna de taart met eetbare bloemen (of onbespoten bloemen) en vruchtjes bv bosbessen.

 

3. Naamkaartjeshouders

Dit heb je nodig: zwart aluminiumdraad van 2 mm (Pipoos), tangetje, stevig papier voor de kaartjes, stift

En zo maak je ze:
buig eerst een rondje als standaard; dit wordt de voet waarop het haasje staat. Buig de draad naar het midden en maak een dubbele verticale cirkel voor het lijfje. Maak een dubbele tweede cirkel op het lijfje als kopje. Buig vanaf de bovenkant van het kopje twee oren. Doe dit ook twee keer, zodat het kaartje ertussen kan worden geklemd. Knip de draad af. Schijf de namen van de gerechten op de kaartjes en zet in de houders.

 

4. Versierde eieren

Dit heb je nodig: eieren, naald of prikker, watervaste stiften in zwart en goud (Pipoos), doekje gedrenkt in azijn

En zo maak je ze: prik onder en boven in het ei een gaatje en maak dit wat groter met de naald. Blaas de eieren uit en spoel ze uit met water. Laat drogen en maak ze rondom vetvrij met azijn. Wil je geen eieren uitblazen, kook de eieren dan hard. Laat ze goed afkoelen en maak ze vetvrij. Versier de eieren met leuke motieven.

Tip: gebruik de inhoud van de uitgeblazen eieren voor de taart of in een cake, omelet of frittata

 

5. Paasservetten

Dit heb je nodig: witte katoenen servetten of katoenen stof, zwarte textielstiften of textielverf met kwastje (Pipoos)

En zo maak je ze: knip uit de stof vierkante lapjes van ± 32×32 cm en rafel de zijkanten óf extra uit óf zoom ze om. Plak de servetten met in elke hoek een plakbandje vast op een ondergrond die niet doordrukt. Zo blijven ze goed strak liggen. Teken er dan met textielstift ruiten, stippen, driehoekjes en andere vormen op. Strijk de servetten daarna, zodat de stift wordt gefixeerd. Je kunt ook tekenen met textielverf. Dan worden de patroontjes wat grover.

 

Productie | Colette Beyne
Fotografie| Maaike van Haaster
Styling | Silke Visscher
Foodstyling | Gees van Asperen
Receptuur | Dosia Brewer

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-16. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.