Recept: flammkuchen met parmaham, venkel en roomkaas

Deel dit artikel:

Deze flammkuchen met roomkaas, venkel, parmaham en kappertjes veroorzaakt een smaaksensatie in je mond.

Heerlijk voor bij de borrel, als lunch of avondeten!

Wat heb je nodig?

  • 260 g koelvers Flammkuchendeeg op rol (Tante Fanny)
  • 200 g roomkaas, op kamertemperatuur
  • versgemalen peper, zout
  • blaadjes van 5 takjes basilicum, de helft fijngesneden
  • 1 kleine venkelknol, in heel dunne plakjes geschaafd, groene blaadjes apart gehouden
  • 100 g parmaham of andere Italiaanse rauwe ham
  • 1 el olijfolie
  • 1 el kappertjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat.
  3. Prik het oppervlak in met een vork en bak ± 5 min. voor.
  4. Meng intussen de roomkaas met de fijngesneden basilicum en maak op smaak met peper en zout.
  5. Neem het deeg uit de oven en bestrijk met de roomkaas maar houd de randjes vrij.
  6. Verdeel de venkel en de ham erover.
  7. Besprenkel met olie en bak in het midden van de oven in 10-15 min. gaar.
  8. Neem de Flammkuchen uit de oven en knip of snijd hem in driehoekjes.
  9. Garneer met de kappertjes, het venkelblad en de rest van de basilicum.
  10. Maal er peper boven.
  11. Serveer warm.

Bereidingstijd: ± 20 min. + ± 20 min. oventijd

Ziet er goed uit!

Productie | Colette Beyne
Fotografie| Maaike van Haaster
Styling | Silke Visscher
Foodstyling | Gees van Asperen
Receptuur | Dosia Brewer

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-16. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.