Handige tip: zó kun je zelf een pizza maken zonder oven

Deel dit artikel:

Hoewel het af en toe heel fijn is om vanaf de bank een pizza te bestellen, is het maken van je eigen pizza natuurlijk véél lekkerder. Maar wat nu als je geen oven hebt? Nou, geloof het of niet, maar die heb je eigenlijk helemaal niet nodig…

Je kunt namelijk ook op een andere manier je eigen pizza maken zonder oven.

In de pan

Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een grote pan. Het bakken van je pizza in een pan is namelijk niet alleen makkelijker dan in de oven, het is ook nog stukken sneller! Het smaakt wellicht ietsje anders dan de oven-variant, maar is minstens net zo lekker.

Lees ook: dít zegt je favoriete pizza over je persoonlijkheid

Goede voorbereiding

Voordat je begint met het bakken in de pan, is het belangrijk dat je alle ingrediënten alvast klaar hebt liggen. Zorg ervoor dat de groenten, kaas en andere toppings gesneden zijn. Dit doe je, zodat de pizzabodem klaar is om belegd te worden, zodra je hem omgedraaid hebt in de pan. Leg ook alvast een spatel klaar, want de bodem gaart in de pan wel iets sneller, dan in de oven.

Zo werkt het

Ligt alles klaar? Dan is het tijd om te beginnen! Giet eerst twee of drie eetlepels olie in een pan en zet deze op middelhoog vuur. Je kunt het beste een gietijzeren pan gebruiken, omdat deze over warmte-vasthoudende eigenschappen beschikt. Leg je uitgerolde pizzadeeg in de pan en zorg ervoor dat de saus en toppings klaarliggen voor gebruik. Bak het deeg ongeveer drie minuten tot de bodem goudbruin gekleurd is. Keer de bodem nu om en bedek deze met de saus, kaas en groenten. Sluit de pan vervolgens met een deksel af, om er zeker van te zijn dat je kaas smelt en laat het zo’n drie minuten bakken. Je pizza is nu klaar om gegeten te worden!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Business Insider
Beeld | iStock