Paasrecept: heerlijke worteltaart met lemoncurd

Deel dit artikel:

Een zoete traktatie met een frisse tik. Worteltaart met specerijen en roomkaas-lemon-curd vulling, versierd met eetbare bloemen en hazen-oren. Een lust voor het oog en een feestje in je mond. 

Je zet hem in een handomdraai op tafel en hij is ook nog eens super lekker!

Wat heb je nodig voor 10-12 punten?

voor de cakes

  • 480 g bloem
  • 6 tl bakpoeder
  • 1½ tl gemalen kaneel
  • 1½ tl gemberpoeder
  • ½ tl gemalen nootmuskaat
  • ½ tl zout
  • 180 g basterdsuiker
  • 6 grote eieren (L)
  • 180 ml yoghurt
  • 210 ml neutrale olie
  • 1 tl vanille-extract
  • 540 g geraspte wortel

Voor de vulling

  • 400 g roomkaas, op kamertemperatuur
  • 300 g boter op kamertemperatuur
  • 530 g poedersuiker
  • 320 g lemon curd (potje)

extra nodig: 2 springvormen van 20 cm, bodem bekleed met bakpapier en ingevet

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng voor de cakes de bloem, het bakpoeder, de specerijen, het zout en de basterdsuiker in een ruime kom.
  3. Klop in een andere kom de eieren, yoghurt, olie en vanille door elkaar.
  4. Meng het bloemmengsel met het eimengsel goed door elkaar en roer de wortel erdoor.
  5. Verdeel het mengsel over de bakvormen.
  6. Bak de cakes in het midden van de oven in ± 40 min. gaar. Een houten satéprikker die je in het midden steekt moet er weer droog uitkomen.
  7. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.
  8. Snijd de cakes horizontaal doormidden.
  9. Klop voor de vulling met een mixer de roomkaas en de boter goed door elkaar.
  10. Klop er op lage snelheid de poedersuiker door.
  11. Meng een kwart van het roomkaasmengsel door de lemon curd.
  12. Leg een cakehelft op een schaal en verdeel er een kwart van het curd-roomkaasmengsel over.
  13. Maak zo nog 3 lagen en eindig met het curd-roomkaasmengsel.
  14. Bestrijk de zijkanten van de taart met de rest van de roomkaas, maar zorg ervoor de cake er nog een beetje doorheen te zien is voor een ‘naked cake’-effect.Bereidingstijd: ± 40 min. + ± 40 min. oventijd + afkoelen

Tadaaa:

 

Productie | Colette Beyne
Fotografie| Maaike van Haaster
Styling | Silke Visscher
Foodstyling | Gees van Asperen
Receptuur | Dosia Brewer

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-16. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.