Lekker lunchrecept: eiersalade-sandwiches met tuinkers

Deel dit artikel:

Een sandwich met zelfgemaakte eiersalade: om van te smullen. De tuinkers geeft deze sandwich een lekker pittig accent.

Een heerlijk gerecht dat – bonus! – in 20 minuten op tafel staat.

Ingrediënten voor 20 stuks:

  • 6 eieren
  • 40 ml mayonaise
  • 20 ml yoghurt
  • ± 1 tl citroensap
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 10-12 boterhammen zonder korst
  • 1 bosui, in heel dunne ringetjes
  • een stengel bleekselderij, in kleine blokjes
  • 1 doosje tuinkers
  • 10-12 boterhammen zonder korst
  • handje kleine slablaadjes

Bereidingswijze eiersalade-sandwiches:

  1. Kook de eieren in 10 min. hard.
  2. Spoel ze koud en laat helemaal afkoelen.
  3. Meng intussen in een ruime kom de mayonaise met de yoghurt, het citroensap en de mosterd.
  4. Schep de bleekselderij en de bosui erdoor.
  5. Pel de eieren, snijd ze grof en schep ze samen met de helft van de tuinkers door het mayonaisemengsel.
  6. Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat extra citroensap.
  7. Verdeel de eiersalade en de slablaadjes over de helft van de boterhammen en bestrooi met de rest van de tuinkers.
  8. Dek af met de rest van de boterhammen en snijd in driehoekjes.

    Bereidingstijd: ± 20 min.

Et voila!

Productie | Colette Beyne
Fotografie | Maaike van Haaster
Styling | Silke Visscher
Foodstyling | Gees van Asperen
Receptuur | Dosia Brewer

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief