Smullen: dít zijn de lekkerste groenten voor in zoete baksels

Deel dit artikel:

Een taart of cake gemaakt van groenten klinkt misschien niet heel smakelijk, maar dat is het wel degelijk! Sommige groenten lenen zich namelijk perfect voor zoete baksels, mits je ze op de juiste manier gebruikt. Daarom hier een handig overzichtje.

Zoete aardappel

Zoete aardappelen kunnen je niet alleen helpen gewicht te verliezen, ze zijn ook nog eens heerlijk door je cake of taart! Gekookt is deze aardappel heerlijk zacht en dus ook makkelijk te mixen door je beslag, en dankzij de zoete smaak is het een goede vervanger van geraffineerde suikers. Daarnaast kun je er ook nog eens karamel van maken.

Wortel

Zelfs als je geen fan bent van wortels, ga je deze toevoeging heerlijk vinden De stengel van een wortel is lekker zoet en daardoor perfect voor in bijvoorbeeld een worteltaart. Wedden dat je amper wat van de wortels proeft?

Pompoen

Voor pompoen geldt eigenlijk hetzelfde als voor een zoete aardappel: gekookt is deze groente makkelijk te mixen door je beslag en het is ook nog eens een prima vervanger van geraffineerde suikers. Dit ingrediënt werkt wel het fijnst in puree vorm, dus hou hier van tevoren rekening mee.

Lees ook: lijnen maar toch snoepen? Deze taart bevat de minste calorieën

Bieten

Wil jij je taart graag een roze kleurtje geven, maar heb je geen zin om kleurstof te gebruiken? Dan zijn bieten een prima alternatief! Slechts een kleine hoeveelheid is al genoeg om je baksel roze te kleuren én ze bevatten ook nog eens veel ijzer wat natuurlijk hartstikke gezond is.

Bonen

In Japan is het helemaal hip om met bonen te bakken. De Japanners verwerken de peulvruchten maar al te graag in zoete snacks. En dat is niet gek, want bonen kunnen best zoet van smaak zijn. Maak bijvoorbeeld eens heerlijke bonenbrownies, lekker en ook nog eens gezond.

Courgette

Wil jij je (klein)kinderen iets meer groenten laten eten zonder dat ze het doorhebben? Dan is courgette perfect! Een courgette is namelijk niet heel sterk qua smaak, waardoor het niet heel overheersend is. En in combinatie met bijvoorbeeld sinaasappel kun je er een heerlijke cake mee maken!

Rabarber

Met rabarber geef je cakes en crumbles een heerlijke friszure smaak. Deze sappige stengels zijn lekker in vrijwel alles en mocht je wat over hebben, kun je er nog een lekkere compote van maken ook.

Avocado

Taarten en cakes zitten vaak boordevol boter, wat natuurlijk allesbehalve gezond is. Maar wist je dat je de boter in je recept gemakkelijk kunt vervangen voor een avocado? Avocado’s bevatten namelijk veel minder calorieën maar hebben wel een heerlijke romige smaak.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Elle eten
Beeld | iStock