Zoet en zalig: zo maak je maïzenakoekjes

Deel dit artikel:

Wat een dotjes zijn het. En zo lekker bij de thee: maïzenakoekjes. In Suriname worden ze gomma koekjes (lijmkoekjes) genoemd. Zo maak je ze.

Dit heb je nodig (voor 40 maïzenakoekjes )

  • 150 g boter
  • 100 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 250 g maïzena
  • suikermuisjes (gekleurde suikerbolletjes)
  • handmixer

 Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Bekleed de ovenplaat met bakpapier. Doe de boter, suiker, vanillesuiker en ei in een kom. Mix 5 minuten met een handmixer tot een lichtgele romige massa. Zeef de maïzena boven de kom en roer het beslag voorzichtig met een spatel tot een stevige bal. Maak hiervan 40 kleine bolletjes, druk ze met een vork een beetje plat en leg ze op de bakplaat. Bestrooi elk bergje met wat suikermuisjes.

Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de maïzenakoekjes in ongeveer 15 minuten gaar. Ze moeten lichtgeel blijven. Laat de koekjes op een rooster afkoelen.

Dit recept is afkomstig uit het boek SuriMAM cooking van Moreen, Aretha en Martha Waal. Een uitnodigend kookboek van drie zussen met een selectie van de lekkerste recepten en belangrijkste culinaire gebruiken uit Suriname. Met tongstrelende, authentieke Surinaamse gerechten van natuurlijke en gemakkelijk verkrijgbare ingrediënten. Denk aan klassiekers zoals pom en roti, pindasoep met tom tom, gele pesiesoep en bijvoorbeeld gemberbier. Je vindt in dit boek recepten voor elke gelegenheid: feestmaaltijden, kleine hapjes, soepen, sauzen en nagerechten.(€24,95, Luitingh-Sijthoff).

Lees ook

Haak mee met Dennis (40): gratis patroon voor een geluksklavertje
Het geheim van de slager: zo maak je het állerlekkerste draadjesvlees
Zin om te snoepen? Dit is dé gouden tip om de verleiding te weerstaan

Bekijk ook

Artikelen van Margriet.nl gratis ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.