Zó wordt het pellen van je gekookte ei een eitje

Deel dit artikel:

Het is soms best een gedoe, een gekookt ei pellen. Als je niet oppast blijft er niet veel van je ei over. Maar dat is met deze tip verleden tijd.

Misschien ken je de tip al. Zo niet, doe er dan je voordeel mee. Als je een klein beetje baking soda in het water doet waarin je je eieren laat koken, dan laat de eierschaal na afloop veel makkelijker los, zo tipt LibelleTV. En het mooie is dat je dit huis-tuin-en-keukenmiddeltje altijd wel in huis hebt. Bekijk hieronder het filmpje. Zo wordt het pellen van je ei dus een eitje.

Nog meer ei-tips

Wil je weten of de eieren in je koelkast nog goed zijn? Daar is een heel handig trucje voor. Alles wat je ervoor nodig hebt, is een steelpannetje, koud water en de eieren die je wilt testen. Lees hier wat je moet doen.

En wist je dat je ook eieren kunt pocheren én bakken in de magnetron? Lekker makkelijk en snel. Lees hier hoe je snel het mooiste eitje voor een heerlijke lunch of brunch maakt.

Succes en eet smakelijk!

Bronnen | libelletv.nl, culy.nl
Foto | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.