Zo pel je een kiwi in een paar seconden

Deel dit artikel:

Een kiwi zit bomvol vitamines en mineralen. Genoeg reden om de vrucht vaker te eten. Daarom drie manieren om deze vrucht te ontdoen van haar schil. Zo pel je in een kiwi een paar seconden.

Kiwi is één van de gezondste fruitsoorten die er zijn. Ze zit bomvol vitamine A, C en E en bevat kalium en bétacaroteen, vitamines en mineralen die volgens wetenschappers helpen in het bestrijden van hart- en vaatziektes en kanker. Deze vrucht is heel goed voor je.

De snelle manier:

Schillen of partjes maken en de schil eraf snijden: het kost even wat voorbereidingstijd als je een kiwi wilt eten. Niet met dit trucje. Ontdoe een kiwi in een paar seconden van zijn huid.

Dit heb je nodig: een kiwi, een glas en een mes.

Zo pak je het aan: snijd de kiwi in de lengte doormidden. Pak een helft in je rechterhand en houd het glas met je linkerhand vast. Dan zet je de helft verticaal op het glas, precies op de plek waar de schil overgaat in vruchtvlees. Dan druk je de kiwi naar beneden. De vrucht ontdoet zich als het ware vanzelf van zijn jasje. Je houdt twee helften zonder schil over, die je zo kunt eten. Je kunt dit ook doen met een mango en een avocado. In de video zie je goed hoe het werkt.

De handige manier:

Niet moeilijk, wel snel én handig deze methode, waarbij je de kiwi uit zijn schil laat glijden.

Dit heb je nodig: een kiwi, een mes en een lepel.

Zo pak je het aan: snijd de uiteindes van de kiwi eraf. Pak een lepel en steek deze in het vruchtvlees, tegen de schil aan. Draai daarna voorzichtig rond, zodat de schil loskomt van de vrucht. Dan druk je de kiwi zo uit zijn schil. De chef in deze video doet het je voor.

De mooie manier

Voor wie wat meer geduld heeft en graag mooie plakjes of rechte blokjes snijdt, gebruikt een methode van topkok Jamie Oliver. Op de site Jamie’s Home Cooking Skills (in het Engels) leer je allerlei handige technieken, zoals deze manier om een kiwi te schillen.

Dit heb je nodig: een kiwi en een mes.

Zo pak je het aan: Snijd beide uiteinden er af, zodat je de kiwi rechtop kunt zetten. Snijd vervolgens met je mes van bovenaf langs de schil naar beneden. Beweeg met de kiwi mee. Zo snijd je telkens een plakje schil af, totdat de kiwi ‘kaal’ is. Dan kun je heel eenvoudig plakjes of blokjes snijden. Op deze video zie je hoe je langs de schil snijdt:

 

Meer lezen over snijden en schillen?

Zo bereid en serveer je een ananas
Zo snijd je gemakkelijk een watermeloen
Zo snijd je een mango