Weer eens wat anders: lekker pittige boerenkoolstamppot

Deel dit artikel:

Een stamppot met een twist, dat is deze pittige boerenkoolschotel zeker. Dit recept voor een voedzame stamppot is absoluut de moeite waard om te onthouden!

Dit heb je nodig:

  1. 1 extra magere rookworst (275 g)
  2. 500 g boerenkool (gesneden)
  3. 3 el chilisaus (zoete)
  4. 1.5 kg aardappels (kruimig, geschild en in stukken)
  5. 1 uitje, gesnipperd
  6. 5 el zonnebloemolie
  7. 1 rode peper (zonder zaadjes en in reepjes)
  8. 100 g chorizo (in blokjes)

Zo maak je het:

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de ui met de peperreepjes. Voeg de boerenkool in 3 porties met een scheutje water toe.
  2. Stoof de boerenkool in 10-15 minuten gaar. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Bak de chorizo zachtjes uit. Meng de chilisaus erdoor. Verwarm intussen de rookworst.
  3. Giet de aardappelen af en vang daarbij een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met de laatste 2 eetlepels olijfolie en voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Schep de boerenkool en de chorizo erdoor. Schep de stamppot op 4 borden. Serveer met de in dikke plakken gesneden rookworst en een extra schaaltje chilisaus.

De bereidingstijd van deze boerenkoolstamppot ligt tussen de 30 minuten en 1 uur.

Lees ook deze verrassende tips voor een slankere stamppot.

Deze boodschappen lekker snel in huis halen? Bestel de ingrediënten voor dit recept op ah.nl.

Bekijk ook onderstaande video waarin je een handig keukenhulpje ziet. Hiermee snijd je niet meer in je vingers.

Bron: cookloveshare.nl
Foto: cookloveshare.nl

Lees ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief