Je guacamole nóg lekkerder maken? Voeg híér een eetlepel van toe

Deel dit artikel:

Ben jij ook van mening dat taco’s, wraps en nacho’s niet compleet zijn zonder een grote klodder guacamole? Als je ‘m ooit zelf hebt gemaakt, wil je de Mexicaanse saus waarschijnlijk nooit meer uit een potje eten. En als je er een extra ingrediënt aan toevoegt, smaakt-ie nóg romiger.

Het is zo lekker makkelijk om een potje guacamole mee te grissen uit het schap. Maar wist je dat het minstens zo simpel (én honderd keer lekkerder) is als je ‘m zelf maakt? Het enige wat je ervoor nodig hebt zijn twee avocado’s, het sap van een halve limoen, een sjalotje, wat peper en zout, een scheutje olijfolie en eventueel wat gehakte koriander. Én – verrassing! – als geheim bestanddeel een eetlepel mayonaise.

Zo maak je smeuïge guacamole

Begin met het prakken van de avocado’s en voeg daar een gesnipperd sjalotje aan toe. Roer het sap van een halve limoen en wat olijfolie erdoorheen en doe (als je ervan houdt) de koriander erbij. Breng de boel op smaak met peper en zout, en spatel er tot slot dus een lepel mayo doorheen om de guacamole extra smeuïg te maken. Tortillachips op tafel en aanvallen maar.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | flair.be
Beeld | iStock