Vega: spinazietaart met artisjok, feta en zongedroogde tomaat

Deel dit artikel:

Weer eens wat anders op tafel dan aardappels, groente, vlees of een doorsnee pasta? Maak dan eens deze lekkere spinazietaart met artisjok, feta en zongedroogde tomaat. 

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 200 g spinazie
  • 175 g zongedroogde tomaten op olie, in stukjes + olie
  • 1 blik artiskjokharten, uitgelekt, in stukjes
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 2 eieren, versgemalen peper, zout
  • 125 g filodeeg, ontdooid
  • extra nodig: springvorm van 22 cm Ø

Zo maak je de spinazietaart

  1. Doe de spinazie in een ruime pan, voeg 2 el water toe en laat op middelhoge pit slinken.
  2. Laat uitlekken in een vergiet, druk al het vocht eruit en hak grof.
  3. Vermeng de spinazie goed met de tomaten, artisjokharten, feta en eieren en breng op smaak met peper en zout.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vouw het filodeeg uit en leg er een vochtige theedoek overheen tegen het uitdrogen.
  5. Bestrijk een vel filodeeg met olie uit de pot zongedroogde tomaten.
  6. Leg het deegvel in de springvorm en laat daarbij flink wat van het deeg over de randen hangen. Herhaal dit nog drie keer en laat de deegvellen verspringen, zodat je rondom een rand overhangend deeg hebt.
  7. Schep de vulling in de vorm. Vouw het overhangende deeg over de vulling en zorg dat deze helemaal is bedekt. Leg daarop een extra vel filodeeg, verkreukel dit aan de bovenkant een beetje en bestrijk dun met olie.
  8. Bak de taart in ± 30 min. in het midden van de oven of tot de bovenkant knapperig en goudbruin is. Serveer in punten.

Bereidingstijd: ± 30 min. + ± 30 min. oventijd

Eet smakelijk!

Fotografie | Renee Frinking
Productie | Colette Beyne.
Foodstying | Yvonne Jimmink

Dit recept komt uit Margriet 2018-41. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.