Met dit trucje krijg je boter binnen 1 minuut zacht (zonder het te smelten)

Deel dit artikel:

Het gebeurt ons constant: zijn we net lekker met ons recept begonnen, schiet het ons ineens te binnen. De boter! Probeer die dan nog maar eens op tijd zacht te krijgen, zonder het tot een gesmolten hoopje ellende te verhitten.

Gelukkig is er een heel handig trucje om dat voor elkaar te krijgen.

Op kamertemperatuur

Voor de meeste recepten, zoals koekjes of cake, moet je boter zacht en op kamertemperatuur zijn. Als je dan vergeet om het op tijd uit de koelkast te halen, heb je een probleem. Thekitchn.com herkende dit probleem maar al te goed en besloot uit te vinden wat de snelste en beste manier is om boter zacht te krijgen.

Lees ook:
Met dit simpele ingrediënt maak je boter heerlijk romig

Met de deegroller

En wat bleek? De boter plat slaan met een deegroller is de beste manier. Je krijgt de boter er niet alleen snel zacht mee, maar houdt het ook op kamertemperatuur omdat je geen verhitting gebruikt. Je hoeft de boter alleen tussen wat vershoudfolie te plaatsen en er vervolgens met een deegroller op te slaan. Sla door tot de boter ongeveer twee centimeter dik is, dan is het zacht genoeg om te gebruiken voor deeg.

Bron | Culy.nl
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.