Dat wordt smullen: Thaise rijstsoep met gember en gehakt

Deel dit artikel:

Heb jij de Thaise keuken al eens geproefd? Wij hebben een heerlijk recept voor Thaise rijstsoep met gember en gehakt voor je.  

Een kippensoep met rijst, gehakt en gember die snel klaar is. Je kunt hem eten als lichte maaltijd of als tussendoortje. En, ook fijn: het staat binnen 35 minuten op tafel.

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 2-3 el zonnebloem- of archideolie
  • 1 teen knoflook, in dunne plakjes
  • 25 g verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij, in dunne boogjes
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 l kippenbouillon (van tablet)
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 2-3 el Japanse sojasaus
  • ± 200 g gekookte rijst
  • versgemalen peper
  • paar takjes koriander, grof gehakt

Zo maak je Thaise rijstsoep met gember en gehakt

Bereidingstijd: 35 minuten

  1. Verhit de olie en fruit de knoflook op een lage pit, tot de plakjes zacht zijn en licht kleuren. Zet opzij.
  2. Breng de bouillon aan de kook en voeg het gehakt en de sojasaus toe.
  3. Roer de rijst erdoor en laat 1 minuut doorkoken.
  4. Voeg daarna de gember toe en breng op smaak met peper.
  5. Roer de bleekselderij en de lente-ui door de soep, laat nog 2 tot 3 minuten zachtjes koken.
  6. Schep de soep in de kommen en bestrooi met de gebakken knoflook en koriander. Serveer direct, dan is het ’t allerlekkerst

Ziet er goed uit!

Meer van dit soort heerlijke recepten uit onder meer de Thaise, Hollandse en Italiaanse keuken, vind je in het Margriet-kookboek.

 

 

Receptuur | Nathalie Meskens
Fotografie | Bram Debaenst

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-47. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.