Recept: Thais kokos-ijs

Deel dit artikel:

In Margriet van deze week vind je heerlijke, geurige gerechten uit de Thaise keuken. Hoe leuk is het, om na zo’n gerecht een Thais toetje te serveren? Makkelijk te maken en vooral: erg lekker!

Deze heerlijke lekkernij met kokos maak je in 20 minuten + 6 uur diepvriezen.

Dit heb je nodig(4 personen):

  • 800 ml kokosmelk (blik)
  • 1 vanillestokje, opengesneden en merg eruit geschraapt
  • 100 g kristalsuiker
  • 2 el maïzena
  • 1 el ongezouten pinda’s
  • vruchtvlees van 1 mango, in reepjes
  • paar takjes munt
  • extra nodig: ijsmachine

Bereidingswijze Thais kokos-ijs

  1. Verwarm de kokosmelk en voeg het vanillestokje en het vanillemerg toe.
  2. Roer de suiker erdoor en blijf roeren tot de melk bijna kookt. Voeg dan de maïzena toe en laat het mengsel nog 2-3 min. koken terwijl je blijft roeren.
  3. Verwijder het vanillestokje en laat het mengsel helemaal afkoelen.
  4. Doe het kokos-vanille-mengsel in de ijsmachine en draai er ijs van volgens gebruiksaanwijzing*.
  5. Rooster intussen de pinda’s in een droge koekenpan en hak ze grof.
  6. Serveer het kokos-ijs met de mango, bestrooi met de geroosterde pindanoten en garneer met munt.

Heb je geen ijsmachine?

Laat het mengsel dan afkoelen in een kom die in de vriezer past, dek ’t af en zet de kom afgekoeld in de vriezer. Haal de kom na 2 uur uit de diepvries en meng het ijs met een handmixer. Herhaal dit elk uur tot je een zachte massa hebt

Ziet er goed uit!

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-47. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.