Leuk kersttoetje: sneeuwpopjes van chocolade en kokos

Deel dit artikel:

Deze sneeuwpopjes van chocolade en kokos zijn niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens superleuk om op tafel te zetten als kersttoetje.

We leggen je uit hoe je deze mannetjes van bollen witte chocolade gewenteld door geraspte kokos maakt.

Ingrediënten voor je kersttoetje (voor 3 stuks)

  • 900 g witte smeltchocolade, in stukjes of druppels
  • 3 el honing
  • 450 ml kokosmelk (blik)
  • ± 250 g geraspte kokos
  • 6 kruidnagels
  • 6 twijgjes
  • extra nodig: (siliconen) bakvormen met elk 6 halve bollen in drie maten*, crème brûlée-brander, satéprikkers

Zo maak je de sneeuwpopjes

  1. Smelt de chocolade en de honing au bain-marie en roer de kokosmelk er geleidelijk door.
  2. Blijf roeren tot een egale massa. Laat 10 min. afkoelen, zó dat deze nog vloeibaar is.
  3. Vul de holtes van de drie vormen met chocolade en zet 3 uur in de vriezer.
  4. Laat een lepel chocolade in de kom zitten. Laat de rest van de chocolade verder afkoelen en rol er, wanneer deze vast begint te worden, balletjes van.
  5. Wentel ze door de geraspte kokos en zet koel weg.
    Haal de halve chocoladebollen uit de vormen en verwarm de platte kant van de helft op afstand kort met de brander.
  6. Plak de helften op elkaar en verwarm de hele bollen rondom ook kort.
  7. Wentel ze door de geraspte kokos.
  8. Verwarm de achtergehouden chocolade in de kom opnieuw.
  9. Zet de bollen van groot naar klein op elkaar en fixeer met een prikker.
  10. Steek in het hoofd kruidnagels als ogen en geef het lijfje armen door middel van de 
twijgjes.
  11. Zet de sneeuwmannetjes op een platte schaal vast met de gesmolten chocolade en leg de sneeuwballetjes er omheen.
  12. Peuzel ze lekker op bij een kop koffie of thee met citroen, limoen of rood fruit.

Bereidingstijd: ± 1 uur + 3 uur vriezertijd + afkoelen

* in bak- en kookwinkels en online te koop, een matje of plaat bevat 6 vormpjes

Eet smakelijk!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.