Dat is smullen geblazen: frambozenbavarois

Deel dit artikel:

Frambozenbavarois: bijna te mooi om op te eten. Deze frambozenbavarois is ideaal om je kerstdiner mee af te sluiten.

Dit heerlijke toetje maak je binnen 4.5 uur.

Dit heb je nodig (6 personen):

  • 7 blaadjes gelatine
  • 3 bakjes frambozen à 225 g
  • 180 g suiker
  • sap en rasp van 1 goed schoongeboende citroen
  • 500 ml slagroom
  • bramen, blauwe bessen en eventueel rode bessen

Extra nodig: puddingvorm van ± 1,5 liter

Bereidingwijze frambozenbavarois:

  1. Week de gelatine in ruim koud water.
  2. Pureer 550 g van de frambozen met 125 g van de suiker en het citroensap en de -rasp.
  3. Verwarm 3 el van het mengsel in een pannetje tot het kookpunt. Neem van het vuur en los er de gelatine in op.
  4. Klop goed door de rest van het frambozenmengsel. Laat ± 10 min. in de koelkast iets kouder worden.
  5. Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker. Spatel ± van de slagroom luchtig door de gepureerde frambozen.
  6. Schep dan voorzichtig de rest de rest van de slagroom erdoor.
  7. Plet ± 10 frambozen.
  8. Spoel de puddingvorm om met koud water en giet het frambozenmengsel erin.
  9. Roer in een paar slagen de geplette frambozen met het vrijgekomen vocht door het mengsel in de vorm. Laat ± 4 uur in de koelkast opstijven.
  10. Stort de pudding door eerst de vorm heel eventjes in een bak met heet water te houden en dan om te keren op een groot bord.
  11. Pureer de helft van de overgebleven frambozen, zeef eventueel en serveer de pudding met de frambozenpuree de rest van de frambozen en het andere fruit.

Bereidingstijd: ± 30 min. (incl. koelen) + ± 4 uur opstijven

Ziet er goed uit!

Recept en tekst| Dosia Brewer

Fotografie | Maarten van der Wal

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-48. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.