Nationale Week Zonder Vlees: heerlijke portobello met pesto-bloemkoolrisotto

Deel dit artikel:

Gevulde portobello’s zijn snel, makkelijk te maken én erg lekker. Deze versie met bloemkoolrisotto is heerlijk als hoofdgerecht, maar kun je ook makkelijk als bijgerecht serveren. Extra fijn: het is ook nog eens koolhydraatarm. Dit recept komt van de foodblog We are Food Junkies van de zussen Nicky en Daphne, waar je overigens nog veel meer lekkere recepten kunt vinden. 

Dit heb je nodig (voor 2-3 personen)

  • 300 gram bloemkoolrijst
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram roomkaas
  • Scheut olijfolie
  • 2 of 3 portobello’s
  • Handig om te hebben: vijzel of staafmixer

Voor de pesto

  • 12 gram basilicum
  • 2o gram parmezaan (en iets extra voor garnering)
  • 20 ml olijfolie extra vergine
  • Snuf zeezout
  • 1/2 citroensap
  • 5 gram pijnboompitten

Zo maak je de portobello’s

  • Verwarm de olijfolie in de pan. Pers de knoflook en voeg deze toe aan de olie. Roer er doorheen en voeg de bloemkoolrijst toe. Bak dit kort op een laag vuurtje.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg ondertussen alle ingrediënten voor de pesto toe in een bakje en pureer deze met een staafmixer of mix ze in een vijzel.
  • Voeg de pesto toe aan de bloemkoolrijst en roer dit er goed doorheen. Doe hetzelfde met de roomkaas.
  • Maak de portobello’s schoon en vul ze met de bloemkoolrisotto. Leg ze daarna voor 10 minuten in de oven.
  • Garneer de portobello’s met parmezaan en besprenkel ze eventueel met een blaadje overgebleven basilicum.
  • En smullen maar!

Tip! Maak de bloemkoolrisotto alvast van tevoren klaar, dan hoef je het namelijk alleen nog maar in de oven op te warmen.

Beeld & bron | We are Food Junkies

5 – 11 maart: Nationale Week Zonder Vlees

Nationale Week Zonder Vlees roept alle Nederlanders op om van 5-11 maart een week lang geen vlees en vis te eten, en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te ontdekken. Dit initiatief heeft als doel om Nederland op een concrete manier bewust maken van de positieve impact van minder vlees eten, en laten zien hoe gemakkelijk een dagje zonder vlees en vis eigenlijk kan zijn.
Kijk voor meer informatie op weekzondervlees.nl

Ook leuk om te lezen

Bekijk ook

Beauty-expert Carmen Zomers laat deze week zien hoe je zelf een optische ooglift kunt toepassen met alleen oogschaduw en mascara.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.