Leuk recept: paashaasjes met ei

Deel dit artikel:

Wedden dat je met deze leuke paashaasjes helemaal de blits maakt dit paasweekend? Zo maak je ze.

Dit leuke recept komt van CookLoveShare, daar vind je nog veel meer leuke ideeën en lekkere gerechten voor Pasen. Dit gerecht bevat ca. 255 kcal p.p. de bereidingstijd ligt tussen 30 minuten en 1 uur.

Dit heb je nodig (voor 10 personen):

  • 1 pak all-in broodmix
  • 25 g margarine
  • 2 tl suiker
  • 20 krenten
  • 10 eieren (klein)
  • 1 ei (losgeklopt)

Zo maak je het:
Kneed van broodmix, 3 dl handwarm water, boter en suiker in ca. 5 minuten een deeg volgens de gebruiksaanwijzing. Verdeel het deeg in 10 stukken en vorm elk stuk tot een paashaas. Gebruik krenten voor de ogen. Druk in de buik van elk haasje een ei (ongekookt) en vouw de voorpootjes over het ei. (De eitjes garen in de oven).

Laat de haasjes op de bakplaat, afgedekt met een vochtige doek, ongeveer 15 minuten rijzen op een warme plaats. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en bak de haasjes in 15 tot 20 minuten lichtbruin en gaar in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C.

Lees ook:

Eieren verven? Gebruik spinazie, bietjes of koffie

Zo maak je de lekkerste eiersalade

Zo versier je paastakken

Bekijk ook:

Meer artikelen van Margriet.nl ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief