Paasrecept: kwarteleitjes met bloemenzout

Deel dit artikel:

Super simpele – maar super lekkere – kwarteleitjes met bloemenzout en verse dille. Dit is het voorjaar ten top en staat supersnel op tafel.

Leuk recept voor de paasbrunch!

Dit heb je nodig voor 18 stuks:

  • ½ el neutrale azijn
  • 18 kwarteleitjes
  • 4 el zoutvlokken
  • ± 20 g eetbare bloemen in verschillende kleuren
  • 1 takje dille, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Breng in een pan ruim water met de azijn aan de kook.
  2. Kook de kwarteleitjes in ± 3 min. hard.
  3. Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen in een bak met ruim koud water.
  4. Snijd vlak voor het serveren de bloemen klein en meng ze samen met de dille door het zout.
  5. Pel alvast een paar eitjes gedeeltelijk en serveer met het bloemenzout.Bereidingstijd: ± 10 min.

paas-kwartel-eitjes

Productie | Colette Beyne
Fotografie| Maaike van Haaster
Styling | Silke Visscher
Foodstyling | Gees van Asperen
Receptuur | Dosia Brewer

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-16. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.