Paasrecept: heerlijke citroenscones met lemon curd

Deel dit artikel:

Een typisch Engels gerecht maar heerlijk voor bij het ontbijt, lunch of als voorgerecht. Geniet van klassieke scones met room, lemon curd en vers fruit.

Een feestelijk gerecht en perfect voor de paasbrunch!

Voor 8 grote of 16 kleinere heb je nodig:

  • 450 g bloem + extra om te bestuiven
  • 2 tl bakpoeder
  • 60 g fijne kristalsuiker
  • snuf zout
  • 140 g ijskoude boter, in blokjes
  • 2 eieren, losgeklopt
  • ± 60 ml karnemelk
  • rasp van 1 biologische citroen
  • lemon curd en slagroom of clotted cream en vers zacht fruit om te serveren

extra nodig: uitsteker of glas van ± 7 of 5 cm Ø

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Meng de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout in een kom.
  3. Wrijf met je vingertoppen de boter door het bloemmengsel tot er een fijne kruimelige massa ontstaat.
  4. Meng er de eieren, de helft van de karnemelk en de citroenrasp door en breng snel samen tot een bal.
  5. Voeg eventueel wat extra karnemelk toe om een zacht, net niet plakkend deeg te vormen.
  6. Rol of druk het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot ± 2½ cm dik en steek er rondjes uit.
  7. Kneed de rest van het deeg weer, rol uit en steek er rondjes uit.
  8. Zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de scones in het midden van de oven in 12-15 min. gaar.
  9. Laat afkoelen op een rooster en serveer met het fruit, de lemon curd en slagroom.

Bereidingstijd: ± 25 min + ± 15 min. oventijd + afkoelen

Productie | Colette Beyne
Fotografie| Maaike van Haaster
Styling | Silke Visscher
Foodstyling | Gees van Asperen
Receptuur | Dosia Brewer

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-16. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.