Smullen met Pasen: pancakes met bacon en blauwe bessencompote

Deel dit artikel:

Pancakes met gebakken bacon, zoete compote van blauwe bessen en een frisse sinaasappelshake: dat wil je toch als ontbijtje op je paastafel? 

Dit heb je nodig (voor 2 porties)
• 1 sinaasappel
• 1 pak karnemelk
• 1 citroen
• 1 zakje bakpoeder (5 tl)
• 12 plakjes bacon
• 150 g zelfrijzend tarwemeel
• 5 g kaneel
• 200 g blauwe bessen
• 2 el honing
• ahornsiroop
• zout
• suiker
• plantaardige olie
• 2 eieren
• boter

Zo maak je die pancakes

Bacon bakken: verwarm de oven voor op 180 °C hete lucht/200 °C voor een gewone oven. Leg de baconplakjes op een bakplaat met bakpapier, zorg ervoor dat ze elkaar niet overlappen. Bak ze 8 tot 10 min. in de oven zodra die op temperatuur is. Neem de plakjes uit de oven en leg ze als ze eenmaal knapperig zijn geworden op een stuk keukenpapier.

Beslag maken: smelt intussen 3 el boter in een grote koekenpan. Breek 2 eieren in een kom, klop met een garde los en giet er geleidelijk 125 ml karnemelk bij. Roer er het bakpoeder, 2 el suiker, het zelfrijzend tarwemeel, een mespuntje kaneel en een snufje zout door. Giet er dan beetje bij beetje in totaal nog 125 m l karnemelk bij en roer glad. Roer de gesmolten boter erdoor.

Compote maken: rasp de citroenschil fijn, pers de citroen uit. Verhit een kleine kookpan op middellaag vuur, voeg de blauwe bessen, 1 tl citroenrasp, 1 el ahornsiroop, kaneel naar smaak en 1 el citroensap toe. Roer door en verwarm 3-4 min. totdat de bessen zachter beginnen te worden. Prak een derde van de bessen en breng op smaak met evt. wat suiker, meer ahornsiroop en meer kaneel.

Shake maken: rasp de sinaasappelschil fijn, pers de sinaasappel uit. Schuim de rest van de karnemelk met de sinaasappelsap en 1 tl sinaasappelrasp op in een hoge (maat)beker met een staafmixer. Roer de honing erdoor en schenk de shake in glazen. Zet de shakes koud tot aan het serveren.

Pancakes bakken: verhit de grote koekenpan uit stap 2 opnieuw op middelhoog vuur en smelt er 1 el boter in of gebruik 1 el plantaardige olie. Giet er per pannenkoekje een halve soeplepel beslag in. Bak de pannenkoekjes één tot twee minuten per kant totdat ze goudbruin en gaar zijn. Herhaal tot het beslag op is, gebruik eventueel  een tweede koekenpan en voeg extra olie toe.

Pancakes stapelen: serveer de pannenkoekjes met een schepje compote, leg er wat van de gebakken bacon op en besprenkel met een beetje ahornsiroop. Serveer de shakes bij de pancakes.

Doe mee en win!

Dit lekkere recept komt uit de paasbox van Marley Spoon, aanbieder van maaltijdboxen. Daarmee zet je met verse ingrediënten de lekkerste gerechten op tafel, van een stevig Mexicaans ontbijt tot luchtige Amerikaanse pancakes. En die feestelijke paasbox van Marley Spoon kun je nu winnen! Op het menu staan deze luchtige pancakes met bacon, compote van blauwe bessen en een shake, maar ook een frisse gerookte makreelsalade met dille-krieltjes en citroensaus en huevos rancheros, een stevig Mexicaans ontbijt met zwarte bonen-mash en pittige salsa. Daarnaast kun je in deze box ook een ei van echt bladgoud aantreffen, plus ’s werelds eerste chocolade-paasreep van Hands Off My Chocolate. De gelukkige vinder wint hiermee één jaar lang gratis chocolade. Dat wordt lekker brunchen met Pasen! Kijk snel hier hoe je kans maakt.